Wij gaan voor duurzaam

Laatst gewijzigd: 21 mei 2024

Barometer duurzame bloemist

Een groot aantal van onze klanten doet mee aan de Barometer Duurzame Bloemist. Om biologische bloemen te kunnen leveren aan de duurzame bloemist heeft BabStar.nl een officieel biologisch certificaat ontvangen van Skal Biocontrole.

BabStar.nl Skal-gecertificeerd

Skal Biocontrole is een organisatie die ervoor zorgt dat ondernemingen die biologische producten fabriceren of verhandelen, officieel gecertificeerd zijn.

Recyclen doen we samen!
Samen voor duurzaam, lagere kosten voor u en een schonere wereld voor ons nageslacht.

Duurzaamheid

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen loos begrip. Als bedrijf dragen we een steentje bij aan de zorg voor het milieu. Bab Star is als geen ander ambassadeur van duurzaam ondernemen.

Afval wordt gescheiden afgevoerd. Voor het transport maken we gebruik van bedrijfswagens met een schone motor. Ook recyclen we alle plastic en karton wat meegeleverd is met bestellingen. En er is een groot assortiment biologische bloemen te vinden in de webshop.

We hebben de laatste jaren namelijk flink geïnvesteerd in het zoeken naar en vinden van verantwoord gekweekte bloemen en planten en daar zijn we nog lang niet klaar mee.

Bab op bezoek bij duurzame anigozanthos kweker

Zo vonden we een duurzame kweker van kangoeroepootjes. Bab bracht een bezoek en ontdekte dat deze kweker niet alleen prachtige lange takken maar ook creatief gevormde takken beschikbaar heeft.

Kangoeroepootje uit Nederland

Wist u dat de anigozanthos, kangoeroepootje ook gewoon in Nederland wordt geteeld? Kweker René van den Haak in Rijnsburg is gespecialiseerd in de Anigozanthos Flavidus, de groene versie van het kangoeroepootje.

duurzaam gekweekte anigozanthos-flavidus

Duurzaam kweken

De kwekerij heeft als keurmerk MPS-A. Dit betekent dat de teelt van de anigozanthos op een duurzame manier plaats vindt. Voor het water geven van de planten wordt regenwater gebruikt. Hiervan wordt geen druppel verspild. Al het water wat na het gieten van de potten druipt wordt opgevangen en hergebruikt.

Voor de bestrijding van plagen maakt kweker René gebruik van biologische gewasbescherming. Dat wil zeggen: voor insecten die de bloemen aantasten, worden andere (roof)insecten ingezet.

Bekijk de video hierboven voor nog meer interessante informatie.

Alles weten over Skal

Klik hier als je meer informatie over het Skal-certificaat wilt lezen.

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest