Duurzame kweker Kangoeroepootjes

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

Kangoeroepootjes uit Nederland

Wist u dat de anigozanthos flavidus, het kangoeroepootje ook gewoon in Nederland wordt geteeld? Bab bracht een bezoek aan kweker René van den Haak in Rijnsburg. Kwekerij A.H. van den Haak is gespecialiseerd in een lichtgroene Anigozanthos Flavidus.

Deze kweker beheerst de teelt van deze groene versie van het kangoeroepootje tot in de puntjes. Met zorg worden de planten op de kwekerij van René behandeld. Dit heeft tot gevolg dat er een prachtig lang gewas ontstaat waar de bloemen uit geoogst kunnen worden.

Deze soort groeit uit tot een gewas met takken van wel 200 cm!

Duurzame kwekerij

Voor het water geven van de planten wordt regenwater gebruikt. Hiervan wordt geen druppel verspild. Al het water wat na het gieten van de potten druipt wordt opgevangen en hergebruikt.  

De kwekerij heeft als keurmerk MPS-A. Dit betekent dat de teelt van de anigozanthos op een duurzame manier plaats vindt. Kweker René maakt gebruik van biologische bestrijding. Dat wil zeggen dat voor de bestrijding van plagen, insecten die de bloemen aantasten, andere (roof)insecten worden ingezet.

Artistiek gevormde takken

Artistiek gevormde takken worden verzameld en apart verkocht. Deze takken zijn prachtig lang, bijzonder gevormd en heel goed bruikbaar als blikvanger in bloemwerk. Bent u op zoek naar artistiek gevormde takken Anigozanthos? Dan kunnen wij dat via deze kweker voor u regelen (neem contact op met de klantenservice).

Bekijk hier het gesprek van Bab met kweker René van den Haak.

Anigozanthos van down under

Van oorsprong komt de Anigozanthos flavidus uit Australië. Vooral in het zuidwesten in de droge omgeving van Shark Bay en Mount Baker komen deze bloemen veelvuldig voor.

De naam ‘Anigozanthos’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘anises’ wat ongelijk betekent en ‘anthos’ wat bloem betekent. Ongelijke bloem dus, en als je de bloem van dichtbij bekijkt dan dat klopt inderdaad.

Kangooroo paw

In Australië staat de bloem ook wel bekend als Kangooroo paw omdat de ongelijke bloem er precies zo uitziet als een poot van een kangoeroe. Vandaar ook de Nederlandse naam: Kangoeroepootje.

Houdbaarheid Anigozanthos

Kangoeroepootjes blijven het langst mooi als u ze koel bewaard. Deze bloemen mogen dus ook gewoon in een koelcel staan.

Verzorging

  • Snij de bloemen 1 cm goed schuin af.
  • Zet ze in koud water met snijbloemenvoedsel

Vaasleven

De Anigozanthos flavidus is een erg sterke bloem. Hij heeft een minimaal vaasleven van 10 dagen
Anigozanthos is een snijbloem die jaarrond verkrijgbaar is. De decoratieve bloemen bloeien lang en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Meer informatie over bloemen? Kijk hier:

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest