Ontmoet de plantenkweker

Onlangs waren we op stap met de planteninkopers. Zij maakten een afspraak met Luuk, de contactpersoon van Sureplants om diverse kwekerijen te bezoeken. Deze verkooporganisatie verzorgt de verkoop van tien plantenkwekers in het Westland. Sommige kwekers hebben het hele jaar door dezelfde planten. Andere kwekers wisselen per seizoen hun assortiment, dat betekent dat er in het voorjaar andere planten leverbaar zijn dan in het najaar.

Winterplanten in de schijnwerpers

Deze keer draait het kwekersbezoek om winterplanten. Het laatste kwartaal van het jaar is wat betreft plantenverkoop niet zo heel erg druk. Maar planten zoals Helleborus, Cyclamen, schlumbergera en Poinsettia (kerstster) dat loopt ’s winters altijd goed.

Ook bollen in een pot zoals die van Amaryllis zijn ’s winters zeer geliefd. De inkopers zijn dan ook geïnteresseerd in mooie winterplanten en bollen. Zij zijn op zoek naar grote kerststerren, amaryllisbollen en cyclamen. De route van vandaag gaat langs drie kwekers, gespecialiseerd in het kweken van winterplanten en amaryllisbollen.

Inkopers op bezoek bij plantenkwekers

Lees verder en kom van alles te weten over de magie van deze winterplanten.

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest