Trendy planten

Laatst gewijzigd: 20 april 2024

De plantenmannen van Hoek flowers

De plantenmannen van Hoek flowers zitten niet stil. Zij zijn druk bezig met plannen maken voor de komende tijd en altijd op zoek naar trendy planten. Regelmatig vragen zij zich af: ‘Welke planten zijn leuk voor de bloemisten, Wat zijn hippe en trendy planten van het seizoen en welke zijn er beschikbaar in de verschillende seizoenen, welke kwekers zijn specialist in deze producten?’ Allemaal zaken waar zij zich dagelijks mee bezig houden.

Om antwoord te krijgen op hun vragen gaan zij graag bij kwekers langs. Welke kamerplanten zijn trendy, wat is het aanbod aan perkplanten, zijn er planten met besjes speciaal voor kerst, wanneer is alles verkrijgbaar? Ze zoeken het tot op de bodem uit om de bloemist van de juiste voorraad trendy planten te voorzien.

Ook nu weer is het tijd voor actie! In de afgelopen week bezochten zij kwekers en natuurlijk laten we graag weten waar ze zijn geweest en wat er de komende tijd allemaal in de planten voorraad verschijnt.

Op bezoek bij de plantenkwekerij

Aan deze kwekerijen brachten ze een bezoek om de planten te bekijken en afspraken te maken.

Kwekerij Westkaab

Deze kwekerij is gespecialiseerd in groene kamerplanten. Er komen onder andere prachtige Alocasia’s zoals de Alocasia Zebrina vandaan. Ook hippe planten zoals croton, met gekleurd blad en ficus lyrata (vioolbladplant) zitten in hun assortiment.

Certificaten, belangrijk voor de duurzame bloemist

De planten teelt bij Kwekerij Westkaab is met veel zorg voor het milieu, het bedrijf is FSI Compliant en MPS A+, On the way to PlanetProof., MPS GAP gecertificeerd.

Kwekerij Westkaab is 8-2019 begonnen met het telen en afleveren van groene planten in 19 cm deco potten. Wij willen ons doormiddel van mooie producten te maken, ons onderscheiden van de rest. Onze hoofd soorten zijn Monstera Deliciosa, Strelitzia Nicolai, Alocasia Zebrina en diverse andere soorten.

Kwekerij Stolk

Van Cactuskwekerij Stolk komen niet alleen cactussen maar ook leuke groene trendy planten in allerlei soorten potjes. Deze planten staan kant en klaar in een leuke modieuze pot en zijn dus direct klaar voor de verkoop. Ze passen bij elke trend, er is volop keus.

Kwekerij Zuidbaak

Kwekerij Zuidbaak houdt zich vooral bezig met de teelt van perkgoed, eenjarige tuinplanten. Zij kweken voornamelijk seizoensproducten zoals primula, violen en allerlei zomers perkgoed zowel in 9 cm potten als in sixpack. Ook deze kwekerij is FSI-compliant en heeft certificaten: MPS A en MPS GAP.

Kwekerij Mathot

Over trendy planten gesproken. Ze zijn nu nog groen maar over een aantal maanden, in het laatste kwartaal van het jaar krijgt de pernettya prachtige besjes. De pernettya is heel geliefd rond de kerstdagen en is ook wel bekend als kerstbes. Nog even geduld dus.

Kwekerij Torenzicht

Kwekerij Torenzicht is gespecialiseerd in bloeiende tuinplanten zoals Camelia, Hibiscus en dahlia maar heeft ook de mooiste rozen op stam en overige tuinplanten, zoals mooie blauwe en witte Salvia, in het assortiment. Voor de duurzame bloemist: Deze kwekerij is MPS A+ gecertificeerd.

De rozen op stam en salvia’s zijn verkrijgbaar in de webshop. Binnenkort komen de Dahliaplanten voor in de tuin er weer aan. Hou de berichten op Facebook in de gaten.

Plantenfan? Denk mee!

Koop je regelmatig planten voor in de bloemenwinkel en mis je bepaalde planten in het assortiment? Geef het door via de klantenservice en de plantenmannen zoeken het voor je uit.

Naar nog meer planteninformatie: