De kracht van geur

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

De kracht van geur en herinneringen

Wist je dat geuren heel belangrijk zijn voor je vakantieherinneringen? Ze kunnen je terugbrengen naar die leuke momenten die je hebt beleefd. Denk bijvoorbeeld aan een lavendelplant, ruik je hieraan dan doet dit je denken aan die zonnige vakantie in Zuid-Frankrijk. Als je lavendel ruikt, komt die herinnering weer tot leven.

Niet alleen lavendel maar ook andere kruidenplanten zoals rozemarijn, salie, tijm, basilicum, peterselie en bieslook zijn heerlijke planten om aan te ruiken. En niet alleen om aan te ruiken maar ze smaken ook voortreffelijk in lekkere zomerse gerechten. Met heerlijke geuren en smaken herinneringen verzamelen, dat is pas echt vakantie.

Zomer Tip: organiseer een geurproeverij

Is de zomer een rustige tijd? Organiseer voor jouw klanten een geurproeverij in je winkel. Breng iedereen alvast in vakantiestemming met heerlijk geurende bloemen en planten zoals lavendel- of andere kruidenplanten. Er zijn vast nog meer producten in de winkel zoals kaarsen met een zomerse luchtje dat aan vakantie doet denken.

Richt een hoekje in de winkel in, maak lekkere hapjes met verse kruiden. Maak een uitstalling op de stoep, een tuinstoel en parasol zijn snel neergezet. Nodig je klanten uit voor een hapje en een drankje. Verbind er een fotowedstrijd aan met het thema vakantie en je hebt leuke reclame voor jouw winkel.

Voor de mensen die nog thuis zijn: Nog even volhouden, begin alvast maar met aftellen. En daarna heerlijk tijd voor Vakantie en vakantieherinneringen!

Ik wens je een zomer vol geuren en kleuren!

de kracht van geur geeft vakantie herinneringen
Mmm… lavendel, heerlijk!

Meer informatie over lavendelplanten vind je hier:

I choose to collect memories instead of things.

Collecting memories

Wist je dat Bloemenbureau Holland sinds een aantal jaren inspirerende informatie beschikbaar stelt over trends in de groen branche? Een van de trends van dit jaar is: Collecting memories.

Nog meer informatie vind je hier: Groenbranche trends 2024 | Bloemenbureau (bloemenbureauholland.nl)