Voordelen van planten in huis

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

Groen is gezond

Staat jouw huis al vol met planten? Niet? Lees dan vooral verder. Ze geven namelijk niet alleen gezelligheid maar zorgen ook voor een gezondere en aangenamere leef- en werkomgeving in huis. We zetten de voordelen even voor je op een rijtje.

1. Verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis:

Kamerplanten kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht door het verwijderen van schadelijke stoffen en toxines zoals formaldehyde, benzeen en vluchtige organische stoffen (VOC’s) die vaak worden aangetroffen in binnenruimtes. Ze werken als natuurlijke filters, vangen deze verontreinigende stoffen op en bevorderen een betere luchtkwaliteit.

2. Met planten om je heen voel je je beter

Onderzoek laat zien dat de aanwezigheid van kamerplanten stress kan verminderen, de stemming kan verbeteren en een gevoel van rust kan bevorderen. De aanwezigheid van groen binnenshuis is in verband gebracht met positieve psychologische en fysiologische effecten, waaronder een lagere bloeddruk en hartslag

3. Betere vocht- en temperatuurregeling binnenshuis:

Planten geven van nature vocht af door verdamping wat kan helpen om de vochtigheidsgraad in droge woonomgevingen te verhogen. Dit kan ervoor zorgen dat we ons fijner voelen, vooral in de winter. De verwarming binnen zorgt dan voor droge lucht en dat kan soms niet zo lekker zijn. Van sommige is bovendien vastgesteld dat ze een licht verkoelend effect hebben door vocht af te geven aan de lucht via hun bladeren.

4. Ze zorgen voor gastvrije en uitnodigende sfeer

In huis maken ze een kamer mooier en gezelliger. Dit zorgt voor een gastvrije en uitnodigende sfeer. Mensen houden van de natuur en groen in huis geven ons dat fijne gevoel. Dit maakt ons blij en we voelen ons meer verbonden met de natuur.

planten in huis Bloemenbureauholland trendcollectie
Foto: Bloemenbureau Holland trendcollectie 2023

Don’t forget to wet your plants!

Als laatste: Het is belangrijk om te weten dat kamerplanten alleen deze voordelen bieden als je goed voor ze zorgt. Elke plant heeft specifieke behoeften wat betreft licht, water en temperatuur. Het is dus belangrijk om planten te kiezen die passen bij de omgeving in huis en om ze de juiste verzorging te geven, zodat ze goed groeien en bloeien. Happiness is watching your plants grow.

Meer weten? Lees hier meer.

In de webshop staat een groot assortiment trendy kamerplanten en buitenplanten. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder wat er achter de schermen gebeurt.

Bronnen:

WebMD – Gezondheidsvoordelen van kamerplanten
TIME – Kamerplanten hebben verrassende voordelen voor de gezondheid. Hier zijn ze
Benefits of Indoor Plants: 7 Ways They Help Us Thrive (greatist.com)

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest