Voorjaarstrend 2024 Wildly Botanical

Laatst gewijzigd: 21 mei 2024

Voorjaarstrend: Een bloemenpracht van ruwe schoonheid

In het voorjaar van 2024 bloeit er een wilde schoonheid op: Wildly Botanical. Dit thema omarmt de ruwe, ongetemde kant van de natuur en brengt een gevoel van verbondenheid met onze oorsprong. Laten we de betekenis van voorjaarstrend: Wildly Botanical verkennen.

De natuur herinnert ons eraan wat het betekent om mens te zijn, waar we mee verbonden zijn in plaats van wat ons scheidt. – Terry Tempest Williams

1. Vormen: Eenvoudig en Liefdevol

De vormen binnen dit thema zijn verre van standaard. Van handgemaakte krukjes van kastanjehout tot eenvoudig aardewerk, Wildly Botanical heeft het allemaal. Potten en vazen zijn vaak eenvoudig en simpel, maar altijd met liefde en aandacht gemaakt. Door de eenvoud van de pot of vaas krijgt de natuur alle ruimte om te stralen!

2. Materialen: Terug naar de Natuur

Hout: (Onbewerkt) hout is weer helemaal terug! Takken, metaal- en touwweefsels, basic keramiek, gekleurd metaal, tegels en mozaïek spelen een belangrijke rol. We zien ook veel steen en verweerde materialen. Patina, de verweerde kleur van roestig metaal gaat het helemaal maken. Keramiek heeft vaak een ‘reactive glaze’, een glans die van kleur veranderd als je de keramiek beweegt.

Patronen: De revival van tegel- en mozaïekprints is duidelijk zichtbaar. Eenvoudige, versimpelde bloemen op textiel en gespikkelde, gespatte of zelfs camouflage-achtige patronen op potten en andere keramische vormen passen goed in deze trend. Botanische prints voegen een geweldige touch toe.

3. Bloemen en Planten: Ruwe Pracht

Bloemwerk: Hier draait het om het laten ontstaan van iets moois. Oneffenheden hoeven niet verborgen te worden; laat ze juist zien, zoals de natuur dat doet! Planten zoals Alocasia’s en Calathea’s passen perfect in dit thema vanwege hun mooie bladkleuren en weelderige groei. Deze bladeren kunnen los gebruikt worden in arrangementen. Ook botanische orchideeën zoals Oncidiums, Bromelia’s en hangplanten zijn een goede keuze. Vergeet ook de grassen en diverse takken niet!

Bloemvormen: Zoek het in bijzondere vormen, zoals die van een spinvormige Chrysant, de vuurpijlvorm van een Eremurus of de rondere vorm van een Anthurium. Bruin, oranje en rode kleuren passen hier perfect bij.

Creatieve sprong naar de oorsprong

Voorjaarstrend Wildly Botanical brengt de natuur terug naar haar oorsprong, waar ruwe schoonheid en verbondenheid samenkomen. Laat je creativiteit bloeien en creëer een bloemenpracht die de essentie van het leven omarmt.

Bron: Conceptfactory.eu

Op de hoogte blijven van nieuwe trends in 2025? Klik hier: Conceptfactory trends 2025