Herfst inspiratie

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

Tijd voor herfst inspiratie

De zomer loopt op zijn eind, maar dat betekent niet dat we afscheid moeten nemen van de bloemenpracht. Integendeel, de herfst brengt ons een nieuw palet aan kleuren, geuren en vormen om onze bloemenwinkels mee te vullen. Tijd voor herfst inspiratie! In deze blog geven we je een overzicht van de bloemen en producten die hip en trendy zijn in de herfst. Zo kun je je klanten inspireren met de mooiste boeketten en arrangementen.

Typische herfstbloemen

De herfst is het seizoen van de warme tinten, zoals oranje, rood, geel en bruin. Deze kleuren vind je terug in veel typische herfstbloemen, zoals chrysanten, rozenbottels, zonnebloemen, dahlia’s en gladiolen. Maar ook paars, roze en wit kunnen een mooi contrast geven in je herfstboeket. Denk bijvoorbeeld aan callicarpa, hortensia, gloriosa en limonium. Deze bloemen hebben ook bijzondere vormen en texturen, die je boeket extra interessant maken.

Droogbloemen

Een andere trend die perfect past bij de herfst is het gebruik van droogbloemen. Droogbloemen zijn niet alleen duurzaam, maar ook sfeervol en veelzijdig. Je kunt ze combineren met verse bloemen voor een speels effect, of ze gebruiken om kransen, guirlandes of wanddecoraties te maken. Droogbloemen zijn er in allerlei soorten en maten, zoals lavendel, gipskruid, hortensia, eryngium en pampasgras. Je kunt ze zelf drogen of kant-en-klaar kopen.

De Trend Collectie herfst/winter

Wil je helemaal up-to-date zijn met de laatste trends in interieur, lifestyle en mode? Dan kun je ook herfst inspiratie opdoen bij Bloemenbureau Holland. Kijk dan eens naar de Trend Collectie herfst/winter 2023. Deze collectie bevat bloemen, kamer- en tuinplanten die aansluiten bij de trend Vintage Folklore. De trend gaat over het herstellen van de harmonie en het respect voor de diversiteit in de samenleving en de natuur. Het is een stijl die geïnspireerd is door de jaren ’70, boerse folklore, handwerk en kleine bloemdessins. Het laat zien hoe je bloemen en planten kunt gebruiken om je interieur en buitenruimte een warme, persoonlijke en creatieve uitstraling te geven.

Tip: Maak trendy herfstcreaties

De Trend Collectie herfst/winter 2023 sluit ook aan bij de modetrends van het seizoen, die variëren ‘van minimalistisch en klassiek tot hypervrouwelijk en bridal’ volgens Vogue. Denk aan gouden accenten, denim op denim, tierelantijnen, kant en hoepelrokken. Laat je inspireren door de vele vormen in kleuren in de mode. Laat deze vormen en kleuren terugkomen in creaties met bloemen en planten dat geeft je bloemenwinkel een trendy uitstraling.

We hopen dat je met deze tips herfst inspiratie hebt opgedaan en je bloemenwinkel klaar kunt maken voor de herfst. Laat je creativiteit de vrije loop en verras je klanten met prachtige herfstcreaties!

Foto’s: Bloemenbureau Holland | Mooiwatbloemendoen | Bab Star