Pioenen deals

5 juni 2023

In de aanbieding: Pioenen!

Ze zijn er weer te kust en te keur: pioenrozen. En deze week, van 5 t/m 9 juni, is er een actieweek rondom pioenen. Kijk snel bij Pioenen deals in de webshop!

Alle soorten pioenen

In de webshop van Hoek flowers zijn vele soorten, in mooie kleuren verkrijgbaar. Er zijn er zelfs die van kleur veranderen. Je vindt ze snel door te klikken op: Pioen.

Bij alle bloemen in de webshop staat ook de kweker waar de mooie bloemen vandaan komen vermeld. Zoek je bij pioenen naar de soorten die je wilt inkopen dan kom je daar regelmatig My Peony tegen als kweker.

Over My Peony

My Peony is een Verbond van kwekers, handelaren, groothandels, bloemisten en arrangeurs die samenwerken met een doel: Hoe maak ik van een pioenroos een perfecte pioenroos!

Kennis en kunde worden ingezet en gedeeld om via deze samenwerking de meest geweldige pioenrozen te kweken.

Samen kweken we de hoogste kwaliteit pioenrozen, voor liefhebbers over de hele wereld

My Peony

Er zijn meer dan 40 kwekers aangesloten uit 6 landen. Dit betekent dat er dus sprake is van een langdurig seizoen waarin pioenen geleverd en gekocht kunnen worden. Dit betekent ook dat we nu dus niet alleen in mei/ juni van pioenen uit Nederland kunnen genieten maar ook daarvoor al uit zuidelijke landen en ook daarna nog uit noordelijkere landen. Het seizoen loopt op deze manier van maart tot juli. De pioenen worden geoogst op het moment dat ze op hun best zijn in hun eigen land.

Wil je hier meer over weten kijk op: Availability

Wil je meer weten over de verschillende soorten kijk dan op de website van My Peony. Bij ‘Onze pioenrozen’ staat een overzicht van alle soorten, kleuren en vormen. Zoek je een bepaalde kleur? Je kunt het in het overzicht vinden!

Wist je dat…

  • De meeste pioenrozen hebben een heerlijke geur maar er zijn ook niet geurende soorten.
  • Er zijn twee pioensoorten: struikpioen en boompioen. De struikpioen is degene waar we de meeste soorten van kennen. De boompioen is een prachtige struik voor in de tuin met supergrote bloemen.
  • Pioenen zijn er niet alleen in wit en heel veel tinten roze en rood maar ook in het geel, dat is toch goud? Zomergoud!

Klik hier voor meer informatie over de verzorging