De chauffeur is een belangrijke schakel

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

Dag van een chauffeur

Onze chauffeurs vormen het bloeiende hart van Bab Star. Zij zijn een belangrijke schakel in het bedrijfsproces rondom de bestellingen van bloemisten. Zij zorgen er namelijk voor dat alle mooie bloemen elke ochtend vers bij de bloemist in de winkel staan. Een typische Bab Star chauffeur? Hard werkend, altijd in voor een praatje, goed gehumeurd en met verstand van zaken! Meer weten? Lees hier verder: dag van een chauffeur.

Bestellingen naar de bloemist

Op de dag is het al een drukke bedoeling, maar ’s avonds gebeurt het pas echt bij Bab Star. Dan komen de chauffeurs aan om alle producten zo snel mogelijk af te leveren bij de bloemist. Onze chauffeurs bouwen een persoonlijke band op met onze klanten. Ze kennen de winkels van binnen en buiten. Ze hebben dan ook hun eigen sleutels zodat ze in het holst van de nacht alle bloemen, planten en bloemisterij artikelen klaar kunnen zetten voor de bloemist. Dankzij deze mannen hebben wij de garantie ‘Vanmiddag besteld, zojuist onderweg, morgen direct weer aan de slag met verse bloemen!’ Top, zulke chauffeurs!

Chauffeursploeg

Overdag worden dus de verschillende karren opgebouwd en geseald. Om 20:00 uur komen de chauffeurs een voor een aan. De wagens worden ingeladen en de routes bekeken. Elke wagen van Bab Star rijdt naar een andere hoek van Nederland en België. Vanaf 21:00 uur rijden de wagens uit om in de loop van de nacht alle producten te bezorgen bij de bloemisten. De chauffeurs hebben zelf hun eigen sleutels en weten precies waar ze moeten zijn en welke routes ze moeten nemen.

Duurzame bedrijfswagens

Zelfs onze chauffeurs houden zich bezig met het milieu. Zo is er een tijdje terug weer een nieuwe milieuvriendelijke bedrijfswagen toegevoegd aan ons wagenpark. Onze mannen rijden de mooiste bloemen, planten en bloemisterijartikelen op energiezuinige en duurzame manier naar de bloemisten in Nederland en België. En dat doen ze ondertussen dus al meer dan 25 jaar!

Meerdere adressen per nacht

Vaak hebben we voor klanten een tweede kar nodig voor een bestelling. Helaas is die niet altijd helemaal vol, en dat is zonde! Meerdere klanten op één kar is enorm foutgevoelig, dus dat kan niet. Daarbij zou dat betekenen dat onze chauffeurs bij elk adres de kar moeten afbouwen, wat veel tijd kost. Maar toen vonden we de oplossing, Eureka! Een halve Deense kar! Omdat een aantal klanten nu anderhalve kar in plaats van twee hele karren hebben, houden we ruimte over en kunnen we één of twee karren extra meenemen. Zo rijden onze chauffeurs meer adressen per nacht.

Recycling

Om het gebruik van de karren optimaal te benutten, gebruiken we deze niet alleen om de fusten mee retour te nemen, maar ook om karton, plastic en eenmalige emballage mee te nemen en te recyclen.

Lees hier meer: Retour en recycle.

’s Morgen direct klaar voor de start

’s Nachts worden de karren met bestelde bloemen bezorgd tot in de winkel van de bloemist. Die is dan klaar voor de start om aan de slag te gaan met weer een nieuwe dag tussen de bloemetjes.

Drukste dag van het jaar

Moederdag

Moederdag is altijd een hectisch moment in de bloemenwereld. Het is al gauw een van de drukste momenten van het jaar, zo ook bij ons in de box. Vanwege de drukke werkzaamheden en de grote hoeveelheid producten was alle ruimte nodig voor bloemen en karretjes voor de bestellingen. De auto’s zijn uit gemak maar even naar buiten verhuisd. In de wacht voor de vracht. Want dezelfde avond moeten de bloemen richting de bloemisten.

’s Morgen direct klaar voor de start!

foto: Mariska’s Bloementheater

’s Nachts worden de karren met bloemen keurig klaargezet voor de bloemist. Die is dan klaar voor de start, voor weer een nieuwe dag tussen de bloemetjes.

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest