Herfst: plant nu je bloembollen

Laatst gewijzigd: 12 juni 2024

Geniet van prachtige tulpen in het voorjaar: Plant nu je bollen!

Natuurlijk is het nog lang niet zover dat je kunt genieten van tulpen in je tuin. Maar wees wel op tijd met bollen planten! De juiste tijd om bollen te planten is namelijk: de herfst.

Zakjes bloembollen kopen

Er zijn nu op dit moment leuke zakjes bollen te koop in de plantenvoorraad. Leuk voor in de winkel of als kassakoopje. En vertel dit vooral ook aan jouw klanten: genieten van tulpen in het voorjaar? Dan nu bollen planten! Een geweldige manier om mensen te inspireren om zelf aan de slag te gaan met tuinieren.

Tips

Hier zijn enkele tips die je kunt delen met jouw klanten:

  • Wanneer bollen planten? Bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten moeten in het najaar worden geplant, bij voorkeur tussen september en december, vóór de eerste nachtvorst.
  • Hoe bollen planten? Graaf een gat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bloembol. Plant de bol met de punt omhoog en de wortelkrans naar beneden. Bedek de bollen met aarde en geef ze water na het planten.
  • Bloemen in het voorjaar! De bollen die in de herfst zijn geplant, zullen in het voorjaar prachtige bloemen laten zien. Vooral tulpen zijn populair, ze zijn er in verschillende kleuren en vormen. Een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Het planten van bloembollen in de herfst is een geweldige manier om je tuin in het voorjaar tot leven te brengen.

Ga uit je bol

Dus…

Fleurige tulpen in het voorjaar? Ga nu uit je bol met leuke zakjes bollen!

En wordt verrast met volop kleur

Bollen geplant in de herfst geven volop kleur en fleurigheid in het voorjaar. Dat wordt genieten van mooie minituintjes met tulpen in heldere kleuren!

Meer informatie over bollen? Lees hier verder.

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest