Creëer je eigen groene jungle

Laatst gewijzigd: 21 mei 2024

Ga aan de slag met kamerplanten

Hoe creëer je een groene jungle met kamerplanten?

Een groene jungle met kamerplanten creëren is een leuke manier om je huis of kantoor op te fleuren en meer zuurstof en sfeer te brengen. Er zijn verschillende manieren om een urban jungle te maken, afhankelijk van je smaak, ruimte en budget. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Wat zijn planten die goed passen in een groene jungle?

Om een groene jungle te creëren kun je verschillende planten gebruiken, afhankelijk van je smaak en voorkeur. Hier zijn enkele suggesties:

  • Voor een tropische sfeer, kies voor planten die uit de tropen komen en allemaal dezelfde verzorging nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan Philodendron, Monstera, Anthurium, Alocasia of Calathea. Ook de Raphidophora Celatocaulis is een prachtige plant om een jungle-sfeer in huis te creëren! Deze klimplant groeit als groene slang over elke ondergrond. Deze planten hebben allemaal grote, opvallende bladeren met verschillende patronen en kleuren. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid, veel indirect licht en een licht vochtige grond. Je kunt ze in groepen bij elkaar zetten of aan een plank of mosstok laten klimmen.
  • Voor een rustgevende sfeer Zo zorg je voor een rustige uitstraling: kies voor planten die een contrast vormen. Denk bijvoorbeeld aan Scindapsus Pictus, Epipremnum Aureum of Tradescantia Zebrina. Deze planten hebben allemaal lichtgroene, zilverachtige of bonte bladeren die mooi afsteken tegen de achtergrond. Ze houden ook van een hoge luchtvochtigheid, veel indirect licht en een licht vochtige grond. Je kunt ze in hangmanden of potten neerzetten of aan een plank of mosstok laten klimmen.
  • Voor een speelse look, kun je kiezen voor planten die een variëteit bieden aan vormen, texturen en groeiwijzen. Denk bijvoorbeeld aan Peperomia, Pilea Peperomioides, Hoya of Rhipsalis. Deze planten hebben allemaal kleine, ronde, hartvormige of stervormige bladeren die leuk zijn om naar te kijken. Ze houden van een gemiddelde luchtvochtigheid, veel indirect licht en een goed doorlatende grond. Je kunt ze in potten, schalen of terrariums neerzetten of aan een plank of mosstok laten klimmen.
groene jungle van kamerplanten