fbpx

Anthurium een sterke bloem

Geplaatst op 12-08-2020

Wat is het warm hè deze zomer?

Niet iedereen kan goed tegen de warmte en dat geldt niet alleen voor mensen maar ook voor bloemen.

Er zijn echter ook bloemen die wel tegen warmte kunnen. Bloemen die goed tegen warmte kunnen zijn bijvoorbeeld Anthuriums. Een sterke bloem met luxe uitstraling die al sinds de jaren 70 volop gebruikt wordt in bloemwerk en tegenwoordig ook niet misstaat in een plukboeket. En deze bloem is met de juiste verzorging superlang houdbaar!

Dat wist u vast allemaal al. Maar wist u ook dat anthurium in verschillende vormen beschikbaar is?

  • Als  jonge bloem waarvan de bloem nog helemaal is opgerold.
  • Als open bloem met een diameter die kan variëren van wel 6 tot 20 cm
  • Als doorgekleurde bloem, de zogenaamde classic anthurium. Deze bloemen blijven veel langer op de plant waardoor de bloem groen verkleurd en de aar aan het veranderen is in een zaadstengel
  • Als laatste kan er in overleg gekozen worden om de lengte zo lang mogelijk te houden. Deze anthuriums worden dan op water geleverd.

Anthurium rolls

Zoekt u bloemen met een puntige vorm probeer dan eens deze anthurium rolls. In de webshop verkrijgbaar: Anthurium Cantello® Rolls. De bloemen worden geoogst als ze nog opgerold zitten. Op de vaas komt de bloem niet open maar blijft in deze deze opgerolde vorm. Bijzonder!

Fraai bloemwerk met Anthurium Cantello Rolls, foto van: Anthura

Bouman Anthuriums

Wilt u meer weten over deze bijzondere bloemen en over de wijze waarop ze gekweekt worden? Onlangs bracht Bab een bezoek aan Anthurium kwekerij Bouman en schreef hierover een verslag.

Lees hier meer:

Bab in Bloem&Blad

U kunt er ook over lezen in Bloem & Blad (Bij Bloemen en planten: Nieuw Klassiek)

Anthurium een sterke bloem!