fbpx

Chico Jumbo

The story of Chico Jumbo

Oorsprong

Chico Jumbo (Chamaedorea elegans) komt voor in Mexico en Guatemala en wordt ook wel Mexicaanse dwergpalm genoemd. Groenleverancier Adomex importeert vooral vanuit Mexico. Het blad is zeer plooibaar en heeft een mooie donkergroene kleur.

De palm is inheems in de open bossen van Oost-en Centraal-Mexico. In het wild vormt deze palm een dichte struik met diverse uitlopers. De palm heeft het uiterlijk van een bamboestengel, maar de bladeren verraden dat dit een palm is.

Waar groeit Chico Jumbo?

Het tropische klimaat in Centraal Amerika is uitermate geschikt voor de teelt van Chico Jumbo en groeit in het wild voornamelijk onder bomen als lage onderbegroeiing.

Chico Jumbo houdt van vocht en licht, hoewel het de voorkeur geeft aan middelhoge tot hoge luchtvochtigheid en helder indirect licht.
Wetenswaardigheden
Latijnse naam: Chamaedorea elegans
Adomex importeert uit: Mexico
Merken: o.a. Orca, Green Beauty
Beschikbaarheid: jaarrond

Van veld naar boeket

De Chico Jumbo wordt door pikkers in het wild gesneden en vervolgens naar handelaren gebracht die er identieke bosjes van maken. De bossen worden in dozen verpakt en geconditioneerd met vliegtuigen naar Europa gebracht.Vervolgens vinden de dozen met de Chico Jumbo een weg naar o.a. de bloemisten, waar het blad meestal wordt verwerkt in boeketten.

Weetje

De Mexicaanse dwergpalm is een luchtzuiverende plant en daarom populair als kamerplant in de huiskamers. Hij wordt dan ook de “Parlor Palm” genoemd.

GREEN INSPIRATION

Ondersteund door van nature tropisch blad ontstaat een kant-achtige, romantische sfeer. Chico Jumbo creëert een luchtig effect, met als resultaat een verfijnd, fragiel boeket.

Verras uw klanten door een serie vrouwelijke, tere boeketten neer te zetten en maak zo het onderscheid.
Omdat het blad plooibaar is kan dit ook gebruikt worden om te weven. Op YouTube zijn leuke instructiefilmpjes te vinden.
(tip: “weave palm leaves” intikken in zoekfunctie voor meer inspiratie) Durf anders te zijn!

Wilt u meer weten over de verschillende soorten groen?
Kijk dan eens in deze catalogus

Met dank aanvoor tekst en foto’s