Nazomeren met prachtige herfstproducten

Laatst gewijzigd: 20 april 2024

Nazomer

Heerlijk, de tijd van herfstproducten is aangebroken. Je ruikt het al ’s morgens als je buiten loopt. Heeft de lente vooral de geur van lentebloemen en ruikt de zomer naar het strand en de zee, vers gemaaid gras en hooi, zo zijn we nu aangekomen bij de nazomer, de meer aardse geurtonen.

Herfst met haar prachtige herfstproducten is echt een seizoen om verliefd op te worden!

Verandering van de seizoenen

En niet alleen ruik je het als je buiten loopt, je ziet het ook. De bloemen in de bermen zijn voor een groot deel al verdroogd en veranderd in zaden. Ook heel mooi! Ik hou wel van de verandering van de seizoenen. Zo heb je altijd weer iets om naar uit te kijken. In het voorjaar de eerste lentebloemen, in de zomer de heerlijk warme dagen en ’s avonds langer buiten zitten en in de nazomer en herfst het fruit aan de bomen en de mooie rode glimmende bessen, echte herfstproducten.

Rozenbottels en bessen

Je ziet de wisseling van de seizoenen ook aan alles wat er binnenkomt in de box bij Bab Star. Dat zijn steeds meer rozenbottels en bessen en ook steeds meer soorten sierfruit, prachtige herfstproducten. Als de herfst er aan komt is er volop keus! Niet alleen zijn er dan mooie herfstbloemen maar ook heel veel andere producten.

De kleur van de bloemen wordt steeds meer herfstachtig. Dat zie je bijvoorbeeld aan de naar rood verkleurende Classic Magical hortensia. Ook in het assortiment bio-bloemen met EKO-keurmerk zie je dat er steeds meer bessen en herfstbloemen komen, biologische hypericum, sedum, symphorricarpus en de zaadknoppen van de bio datura om maar wat voorbeelden te noemen.

Wat de lente niet zaaide, kan de zomer niet rijpen, de herfst niet oogsten, de winter niet genieten.

Johann Gottfried von Herder

Herfstbloemen

En er komen steeds meer geel, oranje en rode tinten zoals bijvoorbeeld te zien is bij de crocosmia, die trouwens niet alleen als bloem maar ook als bes verkrijgbaar is. En wat vind jij van physallis? Ook een mooie bes! Deze lampionplant kondigt met zijn lampionnetjes-met-bes als het ware de herfst al aan.

Al met al… het is en blijft bijzonder: de wisseling van de seizoenen. Op naar nog meer herfst!

PS: De seizoensproducten vindt u gewoon in voorraad Bloemen.

Voor de mens is de herfst een tijd om te oogsten en te verzamelen. Voor de natuur is het een tijd om te zaaien en te verstrooien.

Edwin Way Teale

Zoek je inspiratie om aan de slag te gaan met herfstproducten? kijk dan eens hier: