Decoratieve bessen in de herfst

Laatst gewijzigd: 21 mei 2024

Decoratieve bessen in de herfst: een must-have voor de bloemist

De herfst is een prachtig seizoen, waarin de natuur zich opmaakt voor de winter. Een van de mooiste dingen aan de herfst zijn de decoratieve bessen die aan struiken en bomen groeien. Deze bessen zijn mooi om te zien en in de natuur ook nuttig als voedsel voor vogels en andere dieren. Maar ook heel bijzonder, ze worden door bloemenkwekers gekweekt als herfstproduct speciaal voor de bloemist.

Je kunt er prachtige creaties mee maken. In deze blog bespreken we vier soorten decoratieve bessen die bloemisten kunnen gebruiken om hun bloemstukken extra flair te geven.

Callicarpa

Callicarpa is een struik die in de herfst prachtige glanzende paarse bessen draagt. Wist je dat er zelfs een witte variant is? Dat is de Callicarpa Magical Snowstar.
Callicarpa is een goede keuze voor toevoeging aan boeketten met een elegante en verfijnde uitstraling.

Ligustrum libelle black

Ligustrum libelle black is een struik die in de herfst prachtige zwarte bessen draagt. De struik heeft donkere bladeren en past daardoor goed bij andere planten met donkere bladeren. Ligustrum libelle black is een ideale struikachtige tak die ook gebruikt kan worden om kransen te maken. Toegevoegd aan een boeket zorgt deze ligustrum voor een mysterieuze uitstraling.

Malus red sentinal

Malus red sentinal, ook wel bekend als sierappel, komt van een boom die in de herfst prachtige kleine rode appels draagt. Voeg je Malus red sentinal toe aan een boeket dan geeft dit een vrolijk en feestelijk gevoel.

Pernettya mucronata

Pernettya mucronata is een struik die bekend staat om zijn rode bessen. De bessen zijn klein en rond, en ze hebben een dieprode kleur. Pernettya mucronata toevoegen aan een boeket is een goede keuze als je boeketten met een warme en winterse sfeer wilt creëren.

Tips voor de bloemist

Als bloemist kun je decoratieve bessen op verschillende manieren verwerken in je bloemarrangementen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als accent, of als basis voor je arrangement. Voeg bessen toe aan kransen, guirlandes of andere decoraties. Ze hebben een hoge sierwaarde.

Gebruik deze decoratieve bessen om je klanten te verrassen en te verleiden. Ze zijn een geweldige manier om je bloemstukken en decoraties een unieke touch te geven.

Drie tips voor het gebruik van decoratieve bessen in bloemcreaties

  1. Kies bessen in verschillende kleuren en maten. Dit zorgt voor een speels en interessant effect.
  2. Combineer bessen met andere herfstbloemen, zoals chrysanten, rozen of hydrangea. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling.
  3. Versier je bessen met glitter of andere decoratie. Dit geeft ze een extra feestelijk tintje.

Met een beetje creativiteit kun je met decoratieve bessen prachtige bloemstukken en decoraties maken. Laat je fantasie de vrije loop en verras je klanten met iets unieks!

Volgt u ons al op Social media? We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest