fbpx

Glitter en glamour voor de duurzame bloemist

BIOGLITTER®

Bioglitter valt bij Broekhof onder de Green leaf producten. De Bioglitter is in de webshop van BabStar.nl verkrijgbaar via de webshopkoppeling, in de voorraad van Broekhof (Zie blauwe knop: Geen Commissie).

Op de website van Broekhof staat het volgende over deze eco-glitters:

Het eco-vriendelijke alternatief voor traditionele plastic glitters: Bioglitter®

De plasticvervuiling in de wereld vraagt om innovatieve oplossingen. Ook het gebruik van glitters vraagt om alternatieven; door de minuscule afmetingen kunnen deze plastic deeltjes overal terechtkomen en deze zijn niet te verzamelen om te recyclen. Bioglitter®, ook wel eco-glitters genoemd, is een eco-vriendelijk alternatief voor het oplossen van de microplasticvervuiling door traditionele plastic glitters.

Bioglitter® is een unieke oplossing

In Bioglitter® is de plastic kern vervangen voor cellulose, dit is een extract van bomen. Daardoor is Bioglitter® voor 92% vrij van plastic. Als Bioglitter® eventueel in de natuurlijke omgeving belandt dan zorgen bacteriën en andere micro-organismen ervoor dat de glitter wordt afgebroken. Bioglitter® is de enige glitter die bewezen afbreekt in de natuurlijke omgeving.

Bioglitter®:

– Is > 80% biobased (TÜV AUSTRIA OK Biobased 4 sterren).

– Is biologisch afbreekbaar in zoetwater voor 87% in slechts 4 weken. (Getest volgens de norm ISO 14851 (1999/Cor.1:2005) Standard Fresh Water Aerobic Biodegradation Testing, getest door OWS België.)

– Is uniek voor de sierteelt en alleen verkrijgbaar bij Broekhof.

(Bron bovenstaande tekst: Broekhof, adding value, foto: Bioglittergb op Instagram)

Meer informatie over milieuvriendelijkheid en veiligheid leest u hier: Deco-bioglitter