fbpx

The story of ledervaren

Oorsprong

Ledervaren komt oorspronkelijk uit onder andere Centraal-Amerika en Zuid-Afrika. In een subtropische omgeving groeit Ledervaren het best, maar het liefst uit de warme zon en in de koelte van de schaduw. Je komt deze plant daarom van oorsprong tegen in bijvoorbeeld moerassige gebieden, rond grotten en watervallen. Hier planten ze zich snel voort en verspreiden ze zich in koloniën over de grond.

Waar groeit Ledervaren

Ledervaren (Arachniodes Adiantiformis) komt voor in grote delen van Centraal Amerika en Mexico. Maar het groeit ook in Zuid Europa. De mooie groene leerachtige bladeren worden al jarenlang gebruikt in boeketten.

Ledervaren groeit onder zwart schaduwdoek, ook wel saran genoemd, als bescherming tegen de zon.  De volgroeide Ledervaren wordt gesneden en op maat gesorteerd. Bij de ene kweker direct op het veld, bij andere kweker gebeurt dit hele proces in de verwerkingsschuur. Na sortering gaan de bossen zo snel mogelijk in de koeling.

Van veld naar boeket

Het Ledervaren wordt deels vacuüm verpakt. Adomex laat het per container en per luchtvracht transporteren.  Ledervaren wordt vaak gebruikt als buitenrand van boeketten, is lang houdbaar en een zeer sterke groensoort.

Wetenswaardigheden

  • Latijnse naam: Arachniodes Adiantiformis
  • Lengte: Small, Medium, Large
  • Land van Oorsprong: Guatemala, Costa Rica, Mexico, Honduras, Florida U.S.A. Portugal, Spanje
  • Beschikbaarheid: Jaarrond
  • Verkrijgbaar: Green Beauty en Orca Green

Weetje:
De naam ‘Ledervaren’  verwijst naar het sterke, leerachtige en groene blad van de plant. In de natuur plant Ledervaren zichzelf voort, en deze varen kan zeker tegen een stootje!

Green inspiration

Ledervaren wordt vaak gebruikt in combinatie met rozen, maar zoek je een verfrissende combinatie? Gebruik dan ledervaren met bijvoorbeeld een Calla!

Weetje: Zet alle snijgroen altijd op water, dus ook ledervaren (eerst een stukje van de onderkant afsnijden/knippen), want ook groen blijft zo langer houdbaar!

Wilt u meer weten over de verschillende soorten groen?
Kijk dan eens in deze catalogus

Met dank aanvoor tekst en foto’s