fbpx

Veelzijdige Hortensia

De hydrangea (hortensia) is er in vele verschijningsvormen van snijbloem tot kamerplant en tuinplant en al deze verschijningsvormen vindt u in de webshop van BabStar.nl! Maak kennis met de Hortensia als snijbloem.

Hydrangea-Hortensia

Hydrangea als snijbloem

In deze tijd van het jaar zijn er steeds meer soorten hydrangea verkrijgbaar! Gelukkig maar want: Of de hortensia nu gebruikt wordt met meerdere bloemen in een arrangement of los, ze is altijd een blikvanger en de moeite waard om te verwerken in geweldig bloemwerk zoals bijvoorbeeld bruidswerk of de aankleding van een een feestlocatie.

Hortensia als snijbloem is bijna het hele jaar verkrijgbaar. Van pastel in het voorjaar tot mooie felgekleurde in de zomer. In de herfst zijn de zogenaamde doorgekleurde bloemen verkrijgbaar. 
De verschillende soorten hydrangea zijn verkrijgbaar vanaf lengte 30 cm tot wel 80 cm, te gebruiken als hoge of lage blikvanger. Er zijn inmiddels zo’n 100 variëteiten en er komen door veredeling nog steeds kleuren bij. Een fantastisch veelzijdige bloem!

De hortensia komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika. Leuk weetje: haar chique naam Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik.

Hydrangeaworld.com maakte een schitterende promotiefilm!

Tips voor de bloemist:

Hortensia kan niet zo goed tegen droog liggen.

De bloemen die besteld zijn bij BabStar.nl worden altijd geleverd in vers water met daaraan speciale Chrysal toegevoegd.

Zet ook in uw winkel de bloemen op vers water met snijbloemenvoedsel dit verhoogt de houdbaarheid met ruim een week en geeft hiermee een houdbaarheid aan de hortensia van 2 tot 3 weken. Geef aan uw klanten ook altijd snijbloemenvoedsel mee.

Hortensia is duurzame bloem

De teelt van Hortensia is zeer milieuvriendelijk! Er wordt in de kwekerij weinig gebruik gemaakt van meststoffen en energie om deze bloemen te kweken. De meeste hortensia krijgen hierdoor het kenmerk MPS-A of MPS-A+ mee.

Hydrangea fresh

De veelzijdige snijbloem hortensia is in vele kleuren verkrijgbaar, van fris wit en groen tot rood, blauw en donkerpaars. De hortensia in deze heldere kleuren behoren tot de hydrangea fresh en zijn verkrijgbaar van maart t/m oktober.

Hydrangea classic

De Classic hydrangea is de doorgekleurde snijbloem van de volgroeide hortensiabloem. Als toverballen verkleuren de bloemen in herfsttinten: groen met rood, blauw of paars. Deze classic hortensia is verkrijgbaar van juni t/m februari en heeft een heel lang vaasleven. De hydrangea classic is ook heel geschikt om te drogen.

De classic hortensia kan gestoken worden in (voorgeweekt)steekschuim. Wel zorgen voor voldoende water! De steel schuin afsnijden met een schoon, scherp mes zorgt voor betere wateropname.

Hydrangea specials

De hortensia’s met een speciale vorm of speciaal gevormde bloemblaadjes vallen in de groep: hydrangea specials.

Tip: Op de website van hydrangeaworld.com kunt u nog veel meer over deze verschillende soorten hortensia lezen. Ook vindt u hier mooie foto’s en promotiemateriaal.
En op YouTube staan ter inspiratie veel filmpjes hoe Hydrangea mooi is te verwerken.

Tips om mee te geven aan de klant:

Gebruik altijd een schone vaas en snijbloemenvoedsel. Zorg voor voldoende water, de hydrangea drinkt veel. Tip: gebruik een glazen vaas.

Snij een stukje van de steel en verwijder het onderste blad. Regelmatig een stukje van de steel snijden zorgt voor verlenging van de houdbaarheid.

Niet bij verwarming of in de zon zetten en ook niet in de buurt van fruit (fruit geeft ethyleen af, een gas wat de houdbaarheid verkort)

Bekijk hier meer tips voor de consument:

bron en foto’s: hydrangeaworld.com