fbpx

Helianthus

Vier de zomerse dagen met een mooi zonnebloemboeket!

Volop zomerbloemen staan er in de webshop. Het is echt de tijd voor mooie zomerse boeketten! Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooi boeket met zonnebloemen?

Oorspronkelijk van ver

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. De officiële naam van de zonnebloem is Helianthus. Een samenvoeging van het Griekse Helios (zon) en Anthos (bloem).

Kleuren en vormen van de zonnebloem

Naast de bekende gele zonnebloem, zijn er ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. De zonnebloem staat sowieso, in elke kleur en vorm, garant voor een flinke portie zomergevoel.

Verzorgingstips voor de consument

Geeft u onderstaande tips mee aan uw klanten? Dan genieten ze optimaal van hun zonnebloemen.

  • Snijd de stelen schuin af.
  • Verwijder het overtollig blad van de stelen.
  • Zet de bloemen in een schone, liefst glazen vaas.
  • Voeg een beetje snijbloemenvoedsel toe.
  • Vul de vaas regelmatig bij, want zonnebloemen zijn dorstig.

Regelmatig komen er nieuwe soorten zonnebloemen bij in het assortiment. Er wordt geselecteerd op vollere bloemknop, geen meeldraden, beter blad. Lees hier meer:

Zo maakt u een zonnebloemboeket

Met zonnebloemen kunt u eindeloos combineren. Maak eens een boeket van een hele bos zonnebloemen met wat dille. Bijzonder! Ook mooi: zonnebloemen met Solidago, de standaard anjer en de anjer solemio. En wat te denken van de zonnige combinatie in de blauwe rieten mand? In deze mand staan diverse vaasjes bij elkaar met zonnebloemen, Delphiunium, lavendel, Agapanthus, violieren en Echinacea.

Symboliek van de zonnebloem

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.

bron: Bloemenbureau Holland