fbpx

Biologische bloemen met keurmerk

Biologische bloemen worden biologisch gekweekt. Dit betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest wordt gebruikt.

Er worden organische meststoffen gebruikt die goedgekeurd zijn door SKAL, een onafhankelijke instantie die controleert en Europese Bio certificaten uitvaardigt. Biologische bloemen krijgen hiermee het keurmerk: EKO

Onkruid wieden gebeurt met de hand of speciale landbouwmachines. Er wordt blad gereden tussen de planten om het ergste onkruid te voorkomen en ook de bodemstructuur te verbeteren.

De bloemen worden gekweekt met zorg voor het milieu, op de kwekerij wordt er voor gezorgd voor biodiversiteit en dat het natuurlijk evenwicht zo veel mogelijk in stand wordt gehouden.

Meer informatie over biologisch: https://bionext.nl/wat-is-biologisch en https://www.eko-keurmerk.nl/

De biologische bloemen bij BabStar.nl komen van verschillende biologische kwekers, zijn verkrijgbaar van juni t/m september en zijn dus meest zomerbloemen. Er is van juni tot oktober een uitgebreid assortiment biologische bloemen beschikbaar in de webshop.
Bekijk hier foto’s van het assortiment.

Verzorgingstips voor zomerbloeiers

voor professionals

  • De bloemen kunnen het best in de koelcel worden bewaard bij een temperatuur van 4-5°C.
  • Let op dat de bloemen en blad niet vochtig kunnen worden door een te hoge luchtvochtigheid (RV) in de koelcel door temperatuurwisselingen. Dit zal Botrytis in de hand werken, een schimmelaantasting die de sierwaarde snel kan doen verminderen. Bij veel zomerbloemen wordt dit ook wel smet of smeul genoemd.

voor consumenten

  • Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ongeveer 7 cm kraanwater op kamertemperatuur.
  • Voeg bij Zomerbloeiers altijd snijbloemenvoedsel aan het water toe.
  • Ideaal is een omgevingstemperatuur van maximaal 20 °C.
  • Zet Zomerbloeiers niet op de tocht, in de volle zon of naast de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater: Zomerbloeiers zijn dorstige bloemen. 
Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Presentatietips

Omdat alle Zomerbloeiers vrij sterke stelen hebben, kunnen ze in schuim worden gestoken voor arrangementen met een binnentuineffect. Ze zijn ook zeer geschikt voor losse plukboeketten en voor creaties waarin ze verdeeld worden over verschillende kleine vazen. De presentatie mag ongecompliceerd zijn en een beetje nonchalant zijn, zoals hoort bij zomerbloeiers
Bron: Bloemenbureau Holland