fbpx

Anjer

Kleuren en vormen van de anjer

Anjer in vele kleuren en vormen

Groen, dieppaars, donkerrood, fluorescerend geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit of combinaties van kleuren: de anjer biedt je één en al kleurenpracht. Maar dat is zeker niet het enige bijzondere aan deze bloem. Ken je bijvoorbeeld de verschillende vormen? Er zijn anjers met enkelvoudige bloem én trosanjers. En daarnaast heeft de anjer ook nog eens opvallende bloemblaadjes; met ronde, gekartelde of gefranjerde randen. Geen wonder dus dat de anjer een prachtige hoofdrolspeler of toevoeging is in iedere vaas.

Verzorging van de anjer

  • Zorg voor een schone vaas
  • Vul de vaas met water en snijbloemenvoeding
  • Haal de onderste bladeren weg
  • Snijd de bloemstelen af
  • Houd de anjers uit het directe zonlicht en uit de buurt van rijpend fruit

Symboliek van de anjer

De anjer staat symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek. Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen deze bloem niet voor niets als figurant in hun verlovingsscènes. En wat dat betreft is er niets veranderd: nog steeds is de anjer een toepasselijk cadeau om je hartstochtelijke liefde mee te tonen. Of om de passie in je relatie weer aan te wakkeren. Mocht dat nodig zijn…

Onlangs was er een anjeractie bij BabStar.nl. Door de deelnemers werden mooie creaties gemaakt! Klik op de knop en wordt geïnspireerd!

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de anjer? Zie: meer informatie.

meer informatie

Bron en foto’s: BloemenBureauHolland