fbpx

Anigozanthos / kangoeroepootje

anigozanthos

Verzorging

  • Bloemen 1 cm goed schuin afsnijden en in koud water zetten met snijbloemenvoedsel
  • In voldoende water zetten

Houdbaarheid

  • Anigozanthos blijven het langst mooi als u ze koel bewaard. Deze bloemen mogen dus ook gewoon in een koelcel staan.

Vaasleven

  • De Anigozanthos is een erg sterke bloem. Hij heeft een minimaal vaasleven van 10 dagen

Deze snijbloem is jaarrond  te verkrijgen, en wel in lengtes tot 150 cm.  De decoratieve bloemen bloeien lang en zijn er  in diverse kleuren: rood, geel, groen, oranje, roze.

Leuk om te weten:

Anigozanthos komt van oorsprong uit Australië. De naam is afgeleid van de Griekse woorden ‘anises’, wat ongelijk betekent en ‘anthos’ wat bloem betekent. ‘Down under’ is de kangoeroepoot (Anigozanthos) algemeen verspreid. Deze exoot groeit vooral in het zuidwesten van Australië in de zeer droge omgeving van Shark Bay en Mount Baker. In Australië is de plant beter bekend onder de naam  ‘Kangaroo paw’ omdat de specifieke bloemen een zekere gelijkenis vertonen met de voet van een kangoeroe, vandaar ook de Nederlandse naam: kangoeroepoot

De Kangaroo paw, zoals hij lokaal genoemd wordt, vormt zelfs het nationale symbool van Australië!

anigozegel

Bij ons worden de kleurrijke bloemen vooral gebruikt in boeketten maar de Anigozanthos is als plant ook geschikt voor gebruik in  potten op het terras of in volle grond.
Deze planten worden ook wel  aangeboden onder het label  Anigozanthos ‘Garden  Jewel®’

Ze worden door het Nederlandse bedrijf Royal Van Zanten vermeerdert in het eigen weefselkweek laboratorium in Zuid-Afrika.

Verzorging als kuipplant: Voorkom vooral teveel water. Verzorging winter: Overwinteren op een lichte, koele plaats (+2°C).
Het blad kan wel aangetast worden door slakken!