fbpx

Valentijnsdag

Geplaatst op 03-02-2020

Valentijnsdag komt er aan, een dag om elkaar eens extra aandacht te geven en dat kan natuurlijk heel goed met een bloemetje!

Het symbool van een bloem die geliefden aan elkaar geven is natuurlijk: de rode roos.

De klanten van BabStar.nl hebben inmiddels een nieuwsbrief ontvangen met daarin de mogelijkheid om (rode) rozen vooruit te bestellen, direct van de kweker, voor een gunstige prijs. (Even ter herinnering: Vergeet niet uw rozen voor 7 februari te bestellen!)

Rode roos

Maar… wat let je om eens niet een rode roos aan elkaar te geven maar gewoon een mooi boeket met tulpen of andere mooie bloemen, keus genoeg! We hebben tenslotte meer bloemen nodig, ja toch?! En… dat past heel goed bij de geschiedenis van Valentijnsdag

Geschiedenis Valentijnsdag

Gevonden op Wikipedia: “Sint Valentinus was bisschop van Terni in Italië en stond bekend om zijn betrokkenheid bij de armen, ouderen en kwetsbaren in de maatschappij. Hij zocht hen geregeld op en nam altijd een bloemetje mee. Naar verluidt was de bisschop een toegewijd verzorger van de bloementuin in het klooster waar hij resideerde. Van heinde en verre stroomden bewonderaars toe om zijn tuin te bezichtigen. Aan jonge paartjes schonk de bisschop een fraaie bloem als symbool van trouw en genegenheid.”

Valentijnsdag=bloemendag!

Dus… Valentijnsdag: niet alleen rozen dag maar: Vooral-veel-bloemen dag!
En niet alleen voor geliefden maar gewoon voor iedereen die je een warm hart toedraagt. Geef gewoon eens een bloemetje aan je vriend of vriendin, je vader of moeder, de buurvrouw of buurman of gewoon iemand op straat, bloemen daar wordt toch iedereen vrolijk van! Doe eens lief!

Bloemen maken blij!