fbpx

Tulpentijd

Geplaatst op 24-01-2020

Als bloemist weet u natuurlijk precies welke bloemen er deze tijd van het jaar volop verkrijgbaar zijn. In de webshop van BabStar.nl is het het ook goed te zien: het is tulpentijd!

Er staan weer heel veel soorten tulpen in de webshop. En met veel soorten bedoelen we niet alleen veel kleuren maar ook veel verschillende vormen. Zo zijn er parkiettulpen met een aparte vorm, dubbele tulpen met een vollere bloem, gefranjerde tulpen en natuurlijk de “gewone” enkele tulp.

Ben je op zoek naar lange tulpen dan kun je je hart ophalen bij de afdeling: Franse tulpen. Ook die zijn er in parkiet, dubbele en enkele vorm.

Een stukje geschiedenis

Wist u dat de geschiedenis van de tulp in Nederland is begonnen in Leiden? Eind 16e eeuw belandde de Vlaamse arts en plantkundige Charles de l’Ecluse, Carolus Clusius, als professor in Leiden. Hier legde hij de eerste Nederlandse botanische tuin aan: de Hortus Botanicus.

Vanwege zijn bloemen en plantenpassie ontving hij van een vriend, die diplomaat was in Turkije, een onbekende bloemsoort. Die plantte hij in de Hortus en kweekte ze vervolgens in diverse kleuren om ze te bestuderen en te tekenen. U raad het al: dat was de tulp!

Het verhaal doet de ronde dat een aantal tulpenbollen zijn gestolen en doorverkocht aan boeren in de nu bekend staande Bollenstreek. De start van de bollenhandel was gemaakt! Mensen vonden het zo’n bijzondere bloem dat het verzamelen van tulpen in de 17e eeuw een rage werd.

17e-eeuwse tulpentekening, door een anonieme Nederlandse kunstenaar. Deze tulp, de Semper Augustus staat bekend als de duurst verkochte tulp tijdens de tulpenmanie.

(bron: Wikipedia)

Wat volgde was de tulpenmanie, daar heeft u vast wel eens van gehoord. Het was toen mogelijk om met een tulpenbol een grachtenpand in Amsterdam te kopen. Waanzinnig! Meer informatie hierover is hier te vinden: Tulpenmanie

Tulpen bij BabStar.nl

Genoeg geschiedenis… Vandaag de dag zijn er nog steeds heel veel soorten tulpen, gelukkig! Het zijn vrolijk gekleurde bloemen die de wintertijd de boel een beetje opfleuren. Ook in je winkel zijn ze goed te gebruiken als blikvanger!

In de webshop staan regelmatig ook tulpen in de aanbieding.
Bijvoorbeeld: emmertjes met 10 bosjes in hoes. Heel handig! Op de juiste plek, als blikvanger neergezet, verkopen ze zichzelf!
Ook is er van de “sjiekere” Franse tulpen een groot assortiment beschikbaar. Wilt u meer weten over tulpen in de webshop bij BabStar.nl bekijk dan hier het overzicht.