fbpx

Star*Select*Planten

Geplaatst op 04-02-2019

Star Select Planten

De eerste maand van ons initiatief ‘Dinsdag Plantendag‘ zit er nu op!

Het was een mooie succesvolle start; veel leuke positieve reacties en we hebben deze eerste maand acht kwekers aan ons steeds groeiende assortiment Star*Select*Planten kunnen toevoegen!

  • Ammerlaan – The Green Innovator
  • Kwekerij Zeurniet
  • VDE Plant
  • Edelcactus
  • Bental B.V.
  • Kwekerij Verboom
  • Smit Kwekerijen
  • Raadschelders Varens

De aftrap was met Ammerlaan – The Green Innovator.
Ammerlaan is een handels kwekerij met voornamelijk  grote tropische groene planten. Zoals o.a. de Dracaena Fragans, Polyscias, Yucca en diverse palmen.

Al deze planten zijn voorzien van het Geo Well label.
Dat houdt in dat de planten geteeld zijn met duurzame energie. De kassen waarin deze planten groeien worden verwarmt met aardwarmte. Deze warmte wordt vanuit de kern van de aarde naar boven gepomt. Door op aardwarmte te telen wordt de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd en dat is goed voor het milieu.

Daarna volgde Kwekerij Zeurniet; een familie bedrijf van al bijna 100 jaar!Naast de diverse soorte Dendrobiums en Vanda’s is Kwekerij Zeurniet waarschijnlijk het meest bekend van de Lova, life on lava ‘de plant die durft te groeien op lava’.

Ooit kwam het gloeiend heet uit een vulkaan en nu groeit ere en plant op die vulkanische lava! De plant ‘omarmt; de lava met de wortels en de lavasteen biedt houvast en geeft vocht en voeding. Heel bijzonder en decoratief!

Maar dat is niet het enige bijzondere wat Kwekerij Zeurniet te bieden heeft!
Wat dacht je van de Castano of wel Castanospermum Australe. De zaden van deze planten komen van de Vanuatu eilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Deze Black Beans, zo worden ze daar genoemd, groeien in bomen die wel 15 meter hoog kunnen worden. Als de peulen rijp zijn vallen de peulen van de bomen, dat gebeurt één keer per jaar. De zaden uit de peulen worden door de lokale bevolking verzameld en naar Nederland verzonden. Kwekerij Zeurniet bewaart de Castano zaden in de koelcel, zodat zij het hele jaar de prachtige Castano kunnen kweken.

Een andere kwekerij uit ons assortiment met ook van die aparte producten is VDE Plant. Naast het grote assortiment groene planten, waaronder de Asplenium Crispy Wave, Nephrolepis Emina, Philodendron Atom, Syngomium Pixie, Clusia Princess en nog vele meer! Zijn ze het meest bekend met hun eigen Intenz Home® merk. Naast hun eigen exclusie soorten bieden ze ook creatieve concepten aan onder dit merk. Zoals bijv. de Clusia Princess in een glaze vaas op water ofwel de Hydroponie lijn of de Luma Flora; grote glazenpotten met een Clusia of Coffea Arabica daarin. In de deksel zit een lamp en deze kan je ophangen of neer zetten. Heel erg innovatief en zeer geliefd momenteel!


Een ander zeer geliefd product is de cactus!
En ook voor een ruim assortiment cactussen kunt u terecht bij Star*Select*Planten! Want wij hebben Edelcactus in ons assortiment.

Edelcactus heeft een groot assortiment van mini- tot hele grote cactussen en ook veel soorten succulenten. Daarnaast hebben ze ook een ontzettend leuk assortiment sierpotten. Van alles wat, dus voor een ieder wat wils! Edelcactus begrijpt als geen ander welk type potje in het interieur van uw klanten past.

Met het voorjaar in het vooruitzicht kunt u bij ons ook terecht voor mediterrane planten en kruiden soorten. Die bieden wij aan namens Bental BV. Bental BV. levert bloemen en planten van kwekers uit het mediterrane gebied. De basis landen zijn Portugal, Italie en Frankrijk.

Momenteel staan in de webshop diverse mooi Acacia Mimosa’s. Met zijn zoete geur en pluizige gele bolletjes, zijn dit echte opwarmers voor het aankomende voorjaar. Na de Mimosa komt er nog veel meer; denk aan de Franse margrieten en de heerlijke Italiaanse kruiden planten!

Een kweker uit ons assortiment voor wie de periode bijna afloopt is Kwekerij Verboom. Vol passie kweekt dit familie bedrijf Helleborussen en Skimmia’s. Ze doen al jaren onderzoek en zijn continu bezig met het verbeteren van het product! Zo is het hen gelukt om Helleborussen te telen die je meer ‘aankijken’. Want de Helleborus, zoals alle winterbloemen, hangen eigenlijk een beetje gebogen om zich te beschermen. Kwekerij Verboom verkoopt zijn Helleborussen onder de naam ‘Winter Angels’. Hun meest befaamde is de Helleborus Verboom Beauty. Deze is speciaal gekweekt om zowel buiten- als binnenshuis te zetten.

Dus kom snel in de webshop kijken, want voor je het weet moet je weer lang wachten op deze mooie planten!

Februari is de maand van de varen! Mede daarom mag deze natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment! Wij bieden een ruim assortiment varens aan namens Raadschelders Varens.

Raadschelders Varens levert ook enkele varen soorten onder het ‘Air So Pure’ label. ‘Air So Pure’ omvat een groep planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze planten die de lucht zuiver maken zorgen voor gezonder en prettiger wonen/ werken.

Naast de zeer geliefde Phlebodium Blue Star, de Platycerium Bifurcatum, beter bekend als de hertshoorn en de Doryopteris Cordata, die de meeste mensen beter kennen als de antenne varen. Bieden ze hun varens ook aan in mooie bijpassende ‘Pure Collection’ potten.

En last but not least hebben we met gepaste trots Smit Kwekerijen kunnen toevoegen. Potplanten kwekerij Smit Kwekerijen is allom bekend van de trendy, unieke groene kamerplanten. Ze hebben een grote diversiteit aan planten die ze met zorg hebben verzameld en uitgekozen van plekken over de hele wereld.

De planten worden onder het Eden Collection label verkocht, te herkennen aan het bruine etiket. De Eden Collection wordt aangevuld door een Gold Line, een Specials lijn, een Summer Collection lijn en Message in a bottle. Naast Eden Collection worden deze groene kamerplanten ook verkocht zonder label of met een private label.

Een mooie start dus van ons initiatief ‘Dinsdag Plantendag‘ en ook komende maand hebben we al weer diverse afspraken staan! Dus ons assortiment blijft groeien!

Vindt u het leuk om meer te weten te komen over de planten zelf; leuke weetjes en achtergrond informatie, dan kunt u ons volgen op Instagram en Facebook