fbpx

Marketing bloemist

Remember yesterday, dream about tomorow, but live today… en maak het gezellig met een bloemetje!!

Bloemen (en ook planten) hebben veel te maken met emoties. We geven elkaar bloemen als we iets te vieren hebben, een verjaardag of een jubileum, een geboorte of het behalen van een diploma.

Maar ook bij verdrietige situaties en rouw spelen bloemen een grote rol.

Internet en social media

Als je stil staat bij de rol die bloemen kunnen spelen in iemands leven dan kun je dat ook heel goed gebruiken bij de marketing voor je bloemenwinkel. Zo kun je thema’s bedenken die van toepassing zijn bij bijzondere gelegenheden en kun je aanbiedingen maken bij alle bijzondere feestdagen.

Veel bloemenwinkel hebben een website met of zonder webwinkel of een facebookpagina waarop het laatste nieuws en aanbiedingen te vinden zijn. Voor alle bloemisten die actief zijn op internet hieronder een aantal tips over websites waar veel leuke informatie is te vinden over bloemen en planten. Ook is er bij deze websites mooi fotomateriaal te downloaden.

Bloemenbureau Holland

Bloemen en planten voortdurend onder de aandacht brengen bij de consument is waar ze bij Bloemenbureau Holland dagelijks aan werken. Door te inspireren, informeren en activeren willen ze de bloemist weer op de boodschappenlijst krijgen.

Mooi wat bloemen/planten doen

De websites mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Via deze websites willen ze consumenten laten ervaren dat bloemen en planten volop blijdschap brengen.

365dagen bloemen

De promotiecampagne van Pure Seasonal Flowers is een initiatief van kwekers en veredelaars uit het bolbloemassortiment, zomerbloemen, kwekers en veredelaars van snij-, bes- en trekheesters. Ook Flora Holland is betrokken bij dit initiatief.

Hydrangea World

De website van Hydrangea World is een initiatief van alle hortensia aanvoerders op bloemenveiling Flora Holland en de hortensiaveredelaars en – vermeerderaars. Op de website is veel inspiratie te vinden voor het verwerken van de hortensia.

Just Chrys

Elke chrysant heeft haar eigen charme: bol, met sprieten, als gepromoveerd madeliefje of als kleurige knopjes. Beleef de diversiteit en mogelijkheden met chrysanten op de website van Just Chrys. De website is een initiatief van stichting Chryson.

Inspiration By

De website inspiration by is een initiatief van Hakbijl glass, Dekker chrysanten en Chrysal. De website is een inspiratiebron voor elke bloemist. Speel met kleur of combineer meerdere kleuren tot een mooi geheel met producten van de initiatief nemers.

Zentoo

Zentoo is het merk voor unieke chrysanten waarbij de website de mooiste creaties laat zien. Zentoo is een merk waar ze sinds 2007 samenwerken met teeltbedrijven aan een kwaliteitsmerk. Vernieuwen en inspireren is het uitgangspunt.

Coloured by Gerbera

Coloured by gerbera is de promotiepagina van een grote groep gerbera telers voor hun product: de gerbera.  Op deze pagina vindt u informatie over de verzorging van gerbera en nog meer tips. Op de inspiratiepagina zijn mooie foto’s te vinden die u kunt gebruiken voor promotiedoeleinden.

Anthurium info

De website Anthurium info is een inspiratie bron voor bloemist en consument. Door de inzet van de trendy varianten past de anthurium in bijna elk interieur. Door de vernieuwing van het assortiment van deze bloem is het product weer gestegen in populariteit.

Andromeda bladgroen

Inspiratie opdoen voor kerst? Neem eens een kijkje in deze etalage met kerstgroen.
Het kerstgroen is vanaf half oktober verkrijgbaar in de webshop van BabStar.nl

Neem contact op