fbpx

Ruik de lente!

Geplaatst op 04-03-2019

Maak van je winkel een beleving vol kleur en geur!

De lente is het seizoen om te genieten van heerlijke voorjaarsbloemen! Met hun geur en frisse kleuren jaag je de winter vanzelf je huis uit. Wist je dat een geur binnen één seconde een gevoel of herinnering terug kan brengen?

Geurende lentebloemen zijn er in maart volop! De inkopers van BabStar.nl doen hun best om er voor te zorgen dat er wat betreft seizoensbloemen altijd een groot assortiment aanwezig is in de webshop. Dat betekent in de lente: volop tulpen, narcissen, hyacinten, bloesemtakken, waxflower, genista, seringen, verschillende soorten kievitsbloemen, tuberosa, lelietjes-der-dalen en ga zo maar door.

Ideeën voor in je winkel

Maak van je winkel een beleving met een keur aan geurende lentebloemen en organiseer een geurproeverij! Op de website van 365dagenbloemen.nl kun je het geurende bloemendossier downloaden(gratis) met daarin een draaiboek en allerlei tips en ideeën. Ook is er een POS pakket(raam/deursticker, A1-stoepposter en boeketkaartjes) verkrijgbaar tegen kostprijs.

Maak gebruik van de promotiematerialen van 365dagenbloemen.
Zet een poster op de stoep buiten: ‘Kom binnen! De lente begint hier.’
Maak een poster voor binnen; leg de nadruk op geurende bloemen.

  • zet licht geurende producten uit in jouw winkel, zorg dat ze extra opvallen bij klanten. Zet er een zelfgemaakt bordje bij, zet ze in de spotlight, hang er een speciaal lintje omheen.
  • Richt een geurhoek in; waarbij het geurend assortiment te zien en ruiken is. Nodig klanten uit om te ruiken en verzamel de reacties.
  • Vertel jouw klanten over het geurend assortiment. Verspreid informatie over geurende producten op social media. Feitjes, weetjes, verzorgingstips.
  • Maak een flyer om mee te geven aan klanten voorafgaand aan de geurweek (evt. te koppelen aan speciale verkoopactie in jouw winkel, tijdens de geurweek), zodat het voor klanten extra aantrekkelijk is om te komen.
  • Maak boeketkaartjes, met een bijzondere spreuk, een weetje of een verzorgingstip.
  • Denk out of the box om op een gekke manier aandacht te trekken voor geur. Leg lavendel op de vloer, zet parfumflesjes neer, doe een geblindeerde geurtest.

Op de website van 365dagenbloemen zijn leuke materialen te vinden!
klik hier

Tekst ideeën: 365dagenbloemen Geurende bloemendosier