fbpx

Hortensia(hydrangea)

Hortensia(hydrangea)
kwekerij De Bonfut

Verzorging hydrangea

  • Zet de Hortensia op een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht.
  • De ideale temperatuur is 15 – 22°C. De planten ontwikkelen zich het beste in een frisse, tamelijk vochtige omgeving. De Hortensia kan daarom beter niet in de buurt van de verwarming staan.
  • De potgrond mag niet uitdrogen maar moet licht vochtig blijven. Hortensia houdt van een dompelbad maar niet van natte voeten!

Wist u dit? De kamerhortensia heeft een positieve invloed op een gezond binnenklimaat. Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af en je voelt je prettiger met deze kamerplant in het interieur. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

Verwacht het goede!

De hortensia’s in de Star Select Planten voorraad komen van Kwekerij “De Bonfut” (Bonavature Future), oftewel ‘De Goede Verwachting!’ Deze kwekerij heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het kweken van planten dus u kunt dan ook wat goeds verwachten! Op deze potplantenkwekerij in Honselersdijk worden in het voorjaar Hortensia’s (Hydrangea) en in het najaar Deco Chrysanten (geplozen potchrysanten) en Kerststerren (Poinsettia’s) geteeld.

Groot in kleine Hortensia’s

De specialisatie van Kwekerij De Bonfut zijn de kleinste potmaten Hortensia’s in de potmaat 8,5cm met 1 bloem en potmaat 9,5cm met 3 tot 5 bloemen. De 8,5cm eenkoppers kweken zij in vier verschillende kleuren en de 9,5 cm meerkoppers worden gekweekt in 5 verschillende kleuren.

Later in het seizoen leveren zij ook hanghortensia’s in een 25cm pot. Deze hanghortensia’s bevatten tussen de 20 en 25 bloemen en zorgen voor een prachtige bloemenzee!

Milieubewust: MPS-GAP!

Kwekerij De Bonfut teelt haar planten milieubewust en is als gevolg daarvan MPS gecertificeerd. MPS (Milieu Programma Sierteelt) is dé erkende instantie die kwekers beoordeelt op basis van hun milieubelasting. Zo ziet u dat de teelt van de planten bij u in huis geen schade hebben toegebracht aan de planten in de natuur! Kijk voor meer informatie over MPS op www.my-mps.com.

Meer informatie en planten weetjes vindt u op de pagina van Star Select Planten op Instagram en Facebook