fbpx

Nostalgie

Geplaatst op 26-07-2019

Nostalgie

Heeft u daar wel eens last van: nostalgie?
Letterlijk vertaald betekent nostalgie: ‘terugkeer in droefheid’, een soort heimwee in de tijd, jeugdsentiment.

Over nostalgie gesproken: een leuk voorbeeld hiervan maakte ik onlangs mee.
Omdat Bab een verhaal over statice had geschreven voor Bloem&Blad was daar als promotie voor de statice van De Staticespecialist een fotowedstrijd aan gekoppeld.
Van een aantal klanten ontvingen we foto’s  van hun bloemwerken met daarin statice verwerkt. Er waren leuke dingen gemaakt, maar wat wil je ook, bloemisten zijn creatieve mensen! Leuke bloemenvazen met geweldige boeketten en mooie bloemstukken passeerden de revue.
Zo waren er ook foto’s van een zelfgemaakt houten frame met daarin touwtjes gespannen waaraan bosjes gedroogde bloemen waren opgehangen en dus ook bosjes statice. Heel leuk! Als tiener in de jaren 70 had ik in mijn slaapkamer een touwtje aan de muur boven mijn bed hangen met daaraan zelf gedroogde bosjes bloemen. En mijn eerste gedachte was dan ook: ‘Wat een leuk idee!’ Alle foto’s stuurde ik door naar iedereen hier bij BabStar.nl zodat we daaruit een winnaar konden kiezen.

Bij de klantenservice zijn sinds een tijdje een aantal nieuwe jonge collega’s aan het werk in de leeftijd van 20-30 jaar. Ook zij beoordeelden de foto’s en gaven het volgende aan: ‘Wij vinden het bloemstuk in roze en blauw het leukst, daarna de vaas met bloemen en dan het scherm met die bosjes want dat vinden we er zo rommelig uitzien!’

Ik moest hier stiekem wel om grinniken en voelde gelijk een generatiekloof!

Zo zie je maar… wat voor de een valt onder de categorie: rommelig valt voor de ander in de categorie: nostalgie…

Hoe dan ook het is wel een trend: droogbloemen!

Groetjes van Henny

foto: Bloeiend Dronten