Populaire planten en trends

9 januari 2023

Nostalgische planten zijn populair

Omdat uit onderzoek is gebleken dat je je beter voelt met groen om je heen, zijn planten in huis en op de werkplek sinds een aantal jaren weer heel trendy. Wat betreft planten en groenbranche trends is er een ware jaren 70 revival gaande. Populaire planten van vroeger en stoffen en dessins uit de jaren 70 zijn op dit moment weer heel hip! Oud en vertrouwd. Maar dan wel oud in een nieuw jasje, of oud gecombineerd met nieuw.

Welke planten zijn trendy?

Ga je voor bloeiende planten, kies dan: Kaaps viooltje, Kalanchoë of Begonia met prachtige bloemen in mooie kleuren. Ben je meer van de groene planten dan zijn Fatsia en Platycerium (hertshoorn) op dit moment trendy planten. Of kies voor plant Maranta als je liever groen met een kleurtje hebt. Allemaal populaire planten deze winter.

Ook hip: Plantenverzameling

Maak een leuke verzameling van zowel groene als bloeiende planten of ga voor een plantenverzameling van verschillende cultivars binnen één soort. Van bijvoorbeeld de Calathea en Maranta zijn er veel te vinden.

calathea_gemengd
foto: kwekerij Teun Valstar

Wat zijn voor jou populaire planten? Waar ga jij voor, welke zijn jouw favoriet? Groen of bloeiend?

Trends 2023

Andere groenbranche trends voor 2023 zijn volgens Bloemenbureau Holland: Collecting Memories en Vintage Folklore. In het voorjaar zachte harmonieuze pasteltinten met veel rustgevend groen.

En kies voor de zomer kleuren en materialen met een knipoog naar de jaren 70. Zo is ribfluweel in de mode en stofjes en aardewerk met gezellige bloemetjesdessins.

Trendy Tip!

Daan Kromhout heeft leuke glazen vaasjes en kandelaars die wat betreft kleuren precies bij deze groenbranche trends passen: Karakum glaswerk

Meer informatie

Wilt u meer weten over bloemen en populaire planten? kijk bij Inspiratie of volg ons op social media! We zijn te vinden op: FacebookInstagramYouTube en Pinterest