Cadeautjesregen

12 oktober 2021

Onder een Bab Star Paraplu

Typisch herfstweer

Wat een weer hè deze week? We gaan van af-en-toe-een-bui naar stortbui of de hele dag regen. Wat dat betreft is het echt herfst! Regen, regen en nog eens regen, typisch herfstweer.

Om jezelf te beschermen tegen de regen is een paraplu een handig ding. Tegenwoordig is de paraplu een gewoon alledaags gebruiksvoorwerp, maar wist u dat men daar vroeger anders over dacht?

Parasol of paraplu?

In China kende men de papieren parasol al ter bescherming tegen de zon. Om de parasol ook te kunnen gebruiken tegen regen zetten de Chinezen al eeuwen geleden hun papieren parasol in de olie of was. Onder een parasol met gewaxt papier bleef je droog bij regen, multifunctioneel dus zo’n parasol.

In de 18e eeuw waren het in Europa de vrouwen die begonnen met het gebruiken van een paraplu tegen de regen. Toen werd dit gezien als typisch iets voor vrouwen. Droeg een man een paraplu in de regen dan werd hij voor een ‘watje’ versleten.

Een echte gentleman

Maar daar kwam verandering in toen de Britse politicus, filantroop en reiziger Jonas Hanway de paraplu ging dragen bij regen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de paraplu nu wordt gezien als kenmerkend voor de Londense gentleman. Hoe dan ook: of je nu man of vrouw bent, onder een paraplu blijf je droog als het regent.

Cadeautjesregen

Daarom hebben wij voor u wat betreft de cadeautjesregen vanwege het 25-jarig jubileum: de Bab Star Paraplu. Babet en Anita hebben hem voor u getest en… hij werkt!

Niet van de regen in de drup, maar hoog en droog vanaf nu, onder een Bab Star paraplu.

Paraplu voor u

Maak er gebruik van, wij vinden u geen watje, veel plezier er mee!

Hartelijke groet,

Team Bab Star