Fan van herfst? Tips voor uitjes

Laatst gewijzigd: 20 april 2024

Ga er lekker op uit!

Ben jij fan van herfst?

Voor iedereen die fan is van de herfst en er volop van wil genieten hebben we een aantal tips, leuke uitjes om te ondernemen bijvoorbeeld in de herfstvakantie.

De herfst is al een tijdje onderweg en inmiddels gaan de bladeren aan de bomen verkleuren. Er verschijnen mooie warme herfsttinten. Dat geeft prachtige plaatjes.
Tot nu toe is het ook nog heerlijk rustig herfstweer, weer om eropuit te gaan. We hebben een aantal suggesties voor u op een rijtje gezet.

Breng eens een bezoek aan:

De tuinen van Appeltern

De tuinen van Appeltern, het grootste tuininspiratiepark van Nederland, is in alle seizoenen een bezoekje waard! Je kunt er heerlijk een wandeling maken en inspiratie opdoen bij alle voorbeeldtuinen die zijn aangelegd. Ook voor kinderen is er van alles te ontdekken.

Dit seizoen kun je genieten van “Herfstig Appeltern”. Loop de herfstroute door het park en beleef dit heerlijke seizoen. Reserveer een high tea in het restaurant of doe mee aan de fotowedstrijd. Prikkel je zintuigen en ga de herfst zien, horen, ruiken, proeven en voelen.

Doe mee aan de fotowedstrijd van “Herfstig Appeltern”

Foto van De Tuinen van Appeltern

Lees meer:

Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Laat je verwonderen door het bomenrijk

Wist jij dat er in Nederland een bomenmuseum is? Dit nationaal bomenmuseum Gimborn ligt in Doorn. Het is de grootste bomentuin van Nederland.

Tussen 1924 en 1964 verzamelde Max Th. Von Gimborn, de stichter van deze bomenverzameling, verschillende boomsoorten. Naaldbomen, coniferen en wintergroene struiken waren zijn favoriet.

Bomen in herfstkleur

De collectie bestaat inmiddels uit 3000 soorten bomen en struiken van over de hele wereld die uit een vergelijkbaar klimaat komen als dat van Nederland.

Van verschillende soorten bomen is er een uitgebreide verzameling. Van bijvoorbeeld de Esdoorn, Acer zijn veel exemplaren te bewonderen. In de herfst, hebben deze esdoorns bladeren in echt prachtige kleuren. 

Vele soorten paddestoelen

In het herfstseizoen verschijnen ook de paddenstoelen. Ga op ontdekkingstocht met een gids en verwonder je over de vele soorten paddenstoelen die er opkomen.

Lees meer:

En bij regen? FloriWorld!

Mocht het minder goed weer zijn dan is Floriworld echt een aanrader! Ga op ontdekkingsreis en beleef de magie in deze bloemen experience. Dompel je onder in de wereld van bloemen in planten.

Ontdek FloriWorld

“Ben jij dol op bloemen en planten? Beleef dan de magie van echte en virtuele bloemen bij FloriWorld Aalsmeer! In deze interactieve experience word je onderdeel van de bloemen- en plantenwereld en ontdek je wat deze groeiers en bloeiers met je doen in je dagelijkse leven.

FloriWorld