Doe mee: samen staan we sterk

Laatst gewijzigd: 2 juli 2022

Nog steeds wordt alles rondom ons beïnvloed door Corona. Nog steeds zijn er mensen die ziek worden en mensen die er langzaam weer bovenop krabbelen. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die ziek is geweest of nog ziek is of erger nog, die er aan is overleden. Sterkte allemaal!

Hoe dan ook… met Kerst dit jaar hebben we nog steeds mee te maken met Covid-19 en met de maatregelen daar omheen. Ook Kerst zal anders zijn dan voorheen.

Stuur eens een kaart of een bloemetje

Wat niet veranderd is aan Kerst: dat we elkaar het beste wensen. Misschien krijgt dat nu zelfs veel meer betekenis dan voorheen. Idee: Stuur eens een kaart, geef eens een bloemetje of nog beter: een combinatie van die twee!

Best leuk trouwens om je te verdiepen in waar die kerstkaartentraditie vandaan komt. Elkaar kerstkaarten sturen is een gebruik wat is ontstaan in de 19e eeuw. In die tijd was het traditie om elkaar lange brieven te sturen als je elkaar niet kon ontmoeten met Kerst. Volgens de toen geldende beleefdheidsregels moesten die brieven allemaal netjes beantwoord worden. Was je een belangrijk man in die tijd dan kreeg je dus heel veel brieven! Zo ook Sir Henry Cole, een belangrijke man in de geschiedenis van Engeland (ambtenaar en ontwerper, stond aan de basis van veel innovaties in industrie en onderwijs in 19e-eeuws Groot Brittannië).

Waarschijnlijk zocht hij naar een makkelijke manier om de bergen post te beantwoorden maar het kan ook zijn dat hij de mensen kennis wilde laten maken met een nieuw postsysteem. Hoe dan ook, hij gaf opdracht voor het ontwerp van de allereerste kerstkaart met daarop de boodschap: “A Merry Christmas and a Happy New Year To You.” Dat scheelde een hoop brieven schrijven!

Tegenwoordig is post een beetje uit de mode geraakt, helaas. We sturen elkaar nu makkelijker en sneller een e-mail of Whatsapp.

Toch is er wel wat voor te zeggen, voor ouderwetse post. Hoe leuk is het om een kaartje te ontvangen en er even de tijd voor te nemen om de boodschap te lezen. Het trekt in ieder geval meer aandacht dan een gewoon bericht op een mobiele telefoon.

Geef bloemen, bloemen maken blij!

Waar je nog vrolijker van wordt is een bloemetje met een kaartje. Het doet je goed als iemand aan je denkt en de moeite heeft genomen om speciaal voor jou bloemen uit te zoeken. Uit onderzoek is gebleken dat bloemen stress verlagen. Deel bloemen uit op straat en je krijgt er allemaal lachende gezichten voor terug! Bloemen raken iemands hart, ze geven je een goed gevoel.

Doe mee! #samensterk

Daarom doen wij samen met coniferenkweker Andromeda een oproep om elkaar te bemoedigen.

We doen een oproep aan alle bloemisten: Maak mooie bloemwerken voor in je winkel en activeer je klanten om er iemand blij mee te maken. Doe een oproep op sociale media: “Koop iets moois voor Kerst, doe er een persoonlijke boodschap bij en maak er iemand blij mee. Steek een hart onder de riem bij iemand die het nodig heeft, juist nu! Samen Sterk!”

Doe jij ook mee? Deel je bericht dan met: #coniferenkerstchallenge #samensterk #geefhetdoor
Tijd voor een nieuwe traditie 😉 Succes!

Groetjes van Henny

Tip: Coniferengroen is een super product om te gebruiken als groene basis voor veel soorten bloemwerk.

Meer weten over coniferengroen? Lees: Webshop-info/ Coniferengroen