fbpx

Over Lisanthus kwekerij Montana

Opvallend Anders

Montana Lisianthus is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het telen van de snijbloem ‘Lisianthus’.
De kwekerij, die het hele jaar door produceert, ligt in het glastuinbouwgebied ‘Het Westland’. Corine en Frank van Holst zijn telers in hart en nieren, beiden zijn zij opgegroeid in kwekerijen en hebben ze een agrarische opleiding. Telen is hun passie.

Ze gaan mee met de tijd, in de 21e eeuw kost het veel om de spectaculaire Lisianthus te kweken. In een wereld waar het aanbod gigantisch is moet je iets speciaals aanbieden om de klanten tevreden te houden. Corine en Frank zijn zich hier altijd van bewust, werken hard (en met succes) om een Lisianthus af te leveren van een uitzonderlijke kwaliteit. Het hele jaar rond.

Lisianthus met liefde en passie

Montana Lisianthus heeft als specialiteit om samen met de veredelaar wat verder vooruit te denken. Hierdoor worden bijzondere veelbelovende soorten Lisianthus in een vroeg stadium eruit gepikt en doorontwikkeld in eigen kwekerij. Frank en Corine gaan daarbij moeilijk te telen soorten niet uit de weg maar gaan samen met de veredelaar juist de uitdaging aan om het onmogelijke voor elkaar te krijgen en voor u het meest bijzondere in Lisianthus naar boven te halen.
Gevolg: Lisianthus waar de passie van af spat! 🙂

Vernieuwing en trends

Met de nieuwe soorten Lisianthus wordt goed ingehaakt op nieuwe trends: De botanische en bohemian stijl is hip! Back to the Hippies en de jaren 70!
Alles moet er zo groen en natuurlijk mogelijk uitzien. De Lisianthus ´Botanic Pink´ past perfect in dit plaatje. Naast alle Lisianthus met volle grote gevulde bloemen en dikke stelen, telen we nu ook een ietwat wilde volle tak, uitbundig bloeiend, met veel fijne enkele bloemetjes en sprietige steeltjes. Alsof je ze zo uit je eigen achtertuin hebt geplukt. Ideaal te gebruiken in bloemenkransen voor in het haar. Losse geschikte bruidsboeketten, guirlandes en bloemenbogen!

Dutch Tulip Award


Nadat Frank en Corine de botanic-serie begon te telen wonnen zij al na een jaar de Dutch Tulip Award voor beste innovatie op het gebied van snijbloemen. Het is écht een ander soort Lisianthus met een totaal andere look en feel!

Ook de nieuwe geverfde lijnen Lisianthus lijken een echte hit te worden en passen goed in beide trends ‘dipped, dyed and dried’ en is helemaal van nu.

Dit omdat het heel natuurlijk oogt en daarnaast ook mensen stil doet staan van verwondering.

Bloemen spreken een eigen taal, dit hebben we ook weer echt gevoeld in de tijd dat alles ineens stil stond vanwege Corona, mensen konden elkaar niet meer knuffelen, dus gingen we dit doen door middel van een bloemetje te sturen. Echt mooi, daar kan ik dan weer ontroerd door raken. Ze spreken tot je hart en zo kunnen we elkaar op een nieuwe manier bereiken!

Corine van Montana Lisianthus