Internet en social media

Remember yesterday, dream about tomorrow, but live today… en maak het gezellig met een bloemetje!!

Marketing voor de bloemist

Bloemen (en ook planten) hebben veel te maken met emoties. Een verjaardag of een jubileum, een geboorte of het behalen van een diploma, we geven elkaar bloemen als we iets te vieren hebben.
Maar niet alleen bij blijdschap, ook bij verdrietige situaties en rouw spelen bloemen een grote rol.

Sta eens stil te bij de rol die bloemen kunnen spelen op bijzondere dagen in iemands leven en je komt vanzelf op goede ideeën om te gebruiken bij de marketing voor je bloemenwinkel. 

Bedenk thema’s bij bijzondere gelegenheden zoals bijvoorbeeld Burendag, een bruiloft of een jubileum. Laat zien hoe bijzonder het wordt met mooie bloemen.

Maak aanbiedingen die passen bij bijzondere dagen en feestdagen, zet deze op een plaats die in het oog valt in jouw winkel en promoot dit met mooie foto’s op je website en sociale media.

Waar vind je inspiratie?

Veel bloemenwinkel hebben een website en een mogelijkheid om online bloemen te bestellen of zijn actief op Facebook en/of Instagram waarop het laatste nieuws en aanbiedingen te vinden zijn. 

Voor alle bloemisten die actief zijn online en op social media, hieronder een aantal tips over websites waar veel leuke informatie is te vinden over bloemen en planten. Ook is er bij een aantal van deze websites mooi fotomateriaal te downloaden.

Cinefleur

Ken jij Cinefleur al? Cinefleur is een gratis online magazine voor bloemen- en plantenliefhebbers. Cinefleur reist de wereld rond op zoek naar verhalen over bloemen en planten. Bekijk de mooie foto’s en filmpjes en wordt geïnspireerd!

Bloemenbureau Holland

Dagelijks werkt Bloemenbureau Holland aan het onder de aandacht brengen van Bloemen en planten. Bloemenbureau Holland inspireert, informeert en activeert de consument om op die manier de bloemist weer op de boodschappenlijst te krijgen.

Mooi wat bloemen/planten doen

De websites mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Bloemen en planten brengen blijdschap is de boodschap aan de consument.

365dagen bloemen

365 dagen bloemen prikkelt jouw zintuigen met bijzondere bloemen uit het seizoen. De promotiecampagne wordt mogelijk gemaakt door snijbloemenkwekers aangesloten bij Royal FloraHolland. Zo wordt de bloemist geholpen met het benutten van verkoopkansen.

Ieder seizoen is er een promotiepakket te downloaden met mooie foto’s die je kunt gebruiken voor je eigen social media. De verhalen over de bloemen vind je in het online-magazine.

Lees het 365 dagen bloemen seizoensmagazine en boost jouw inspiratie elk seizoen weer. Laat je verrassen, informeren, inspireren en word geactiveerd door het prachtige assortiment, aantrekkelijke toepassingen en onmisbare verkoopmomenten.

Hydrangea World

De website van Hydrangea World is een initiatief van alle hortensia aanvoerders op bloemenveiling Flora Holland en de hortensiaveredelaars en – vermeerderaars.

Op de website is veel inspiratie te vinden voor het verwerken van de hortensia. Niet alleen vind je er informatie over bloemen maar ook over planten en alles over de verzorging van de Hortensia.

Just Chrys

Elke chrysant heeft haar eigen charme: bol, met sprieten, als gepromoveerd madeliefje of als kleurige knopjes. Beleef de diversiteit en mogelijkheden met chrysanten op de website van Just Chrys. De website is een initiatief van stichting Chryson.

Zentoo

“Zentoo, the Colourful Collective. Een gedreven groep kwekers met een missie: samen de beste chrysanten telen en zo veel mogelijk mensen inspireren met kleurrijke bloemen.”

Coloured by Gerbera

Coloured by gerbera is de promotiepagina van een grote groep gerbera telers voor hun product: de gerbera.  Op deze pagina vindt u informatie over de verzorging van gerbera en nog meer tips. Op de inspiratiepagina zijn mooie foto’s te vinden die u kunt gebruiken voor promotiedoeleinden.

Anthurium info

De website Anthurium info is een inspiratie bron voor bloemist en consument. Door de inzet van de trendy varianten past de anthurium in bijna elk interieur. Door de vernieuwing van het assortiment van deze bloem is het product weer gestegen in populariteit.

Andromeda bladgroen

In het laatste kwartaal van het jaar staat er in de webshop prachtig coniferengroen, vers van de kwekerij van Andromeda Bladgroen.

Inspiratie opdoen voor kerst? Neem eens een kijkje op de website, in deze etalage met kerstgroen. Het kerstgroen van kwekerij Andromeda is vanaf half oktober verkrijgbaar in de webshop van BabStar.nl