Het is weer tijd voor Amaryllis

10 november 2022

Kerstbloem

Amaryllis

We zijn alweer onderweg naar kerst. De aandacht voor bloemen wordt minder en minder omdat de kerstartikelen weer volop in de belangstelling komen. Veel bloemenwinkels worden of zijn inmiddels weer omgetoverd tot een ware kerstbeleving. Toch zijn er ook bloemen die wél in de schijnwerpers blijven staan. Een van de bloemen die bekend staat als kerstbloem is de Amaryllis

amaryllis in verschillende variaties
foto: Amaryllisinfo.eu

Amaryllisseizoen

Ze waren al een tijdje verkrijgbaar in de webshop van BabStar.nl maar in november gaat het amaryllisseizoen toch echt beginnen! Er is op dit moment al een ruim assortiment beschikbaar. Dat is mooi want Amaryllis is een bloem met een betoverende schoonheid, een bloem om van te genieten nu de dagen kouder en steeds donkerder worden.

Amaryllis herfst stolp
Foto: Amaryllisinfo.eu
amaryllis assorti model
foto: Amaryllisinfo.eu

Voor de variatie

Als je de steel aan de onderkant insnijdt ontstaan er mooie krullen. In een glazen vaas geeft dat een speels effect.

Creatief met amaryllis

Amaryllis is solo heel mooi in een vaas, maar ook heel goed te combineren met andere bloemen en blad- of bessentakken. Zoek bijvoorbeeld eens naar een mooie exotische heliconia in dezelfde kleur, dat geeft een prachtig effect!

Wist je dat? Amaryllis kan op z’n kop!

Wist je dat? Je kunt de stelen ook ondersteboven hangen. Vul de steel met water en de bloem blijft het goed doen, zelfs op z’n kop!

Meer informatie

Meer productinformatie over snijbloem Amaryllis vindt je hieronder bij Inspiratie