fbpx

Star*Select*Planten volop in ontwikkeling

Geplaatst op 15-03-2019

We zijn volop in ontwikkeling, er zijn veel enthousiaste reacties en steeds meer bloemisten die Star*Select*Planten ontdekken!

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, daarom zetten we ook voor ons Star*Select*Planten platform in op duurzaamheid. We streven naar een samenwerking met kwekers die in meermalig fust leveren en bovendien minimaal MPS-A  gekwalificeerd zijn.

Natuurlijk hebben we ook ons assortiment weer verder uitgebreid, met deze keer vooral bloeiende planten!

  • Bert Schouten (Hordijk)
  • De Bonfut
  • Kwekerij Laguna
  • Stofbergen Plant Company
  • Vilosa (Solis Plant)

Kwekerij Bert Schouten (Hordijk Plants)

Kwekerij Bert Schouten staat bekend om zijn Aeschynanthus of wel de ‘lipstickplant’. Met zijn eigen veredeling is het hem gelukt om de plant bijna het hele jaar rond beschikbaar te maken.

Deze veredeling heeft geresulteerd in vijf verschillende soorten: de Twister, Rasta, Mona Lisa, Japhrolepis en de Caroline. Het verschil zit in de bladeren. De Twister is compact gekruld, de Rasta is ook gekruld, maar alleen in de lengte. De ‘Mona Lisa’ heeft grote rechte bladeren, de ‘Caroline’ heeft wat kleinere bladeren en de ‘Japhrolepis’ heeft fijne, lichtgroen bladeren.

De Aeschynanthus is een hangplant, maar leent zich daardoor ook uitstekend voor een hoge pot!

Kwekerij De Bonfut

Kwekerij De Bonfut is gespecialiseerd in kleine potmaat Hortensia’s. Dat gaat van potmaat 8,5 cm met 1 bloem tot potmaat 12 cm met meerdere bloemen en daarnaast telen zij  hanghortensia’s in grotere potmaten.

In de zomer als nog maar weinig mensen met de kerst bezig zijn, dan zit Kwekerij De Bonfut volop in de kerststerren: Poinsettia’s. Maar deze zijn pas tegen het eind van het jaar gereed voor de verkoop.

Sinds enkele jaren telen zij speciaal voor ‘Allerheiligen’ op 1 november, Deco Chrysanten. Tijdens dit feest worden overledenen herdacht en zetten nabestaande vaak een plantje bij het graf. De Deco Chrysant leent zich daar uitstekend voor. Naast het feit dat ze mooie volle kleuren hebben kunnen ze ook goed tegen de weersomstandigheden van het najaar.

Kwekerij Laguna

Kwekerij Laguna is specialist in de teelt van de Medinilla Magnifica en leveren deze dan ook wereldwijd. Met hun eigen veredelingsprogramma hebben ze nieuwe soorten ontwikkeld van deze exclusieve kamerplant. De diep roze Medinilla Magnifica ‘Flamenco’ is hier een voorbeeld van.

Er zijn vier soorten beschikbaar: de traditionele Medinilla Magnifica, de ‘Flamenco’ met de intens roze kleur, de ‘Florinilla Bella’ een compacte plantvorm met een waterval aan fel gekleurde roze bloemetjes en de meest recent geintroduceerde ‘Medinilla Lambada’, deze onderscheidt zich door de compacte groei, klein rond blad en een charmante bloem.

Stofbergen Plant Company

Stofbergen Plant Company heeft een passie voor Bromelia’s en hebben een assortiment met grote diversiteit in vorm, kleur en potmaten. De Bromelia’s zijn verdeeld in een aantal productlijnen zoals de bekende Guzmania’s, de compact-types, de Tillandsia’s, Ananas planten en een aantal unieke specials.

Samen met veredelaars en vermeerderaars zijn ze de uitdaging aangegaan om de diversiteit van de Bromelia’s te promoten en te ontwikkelen. Ze experimenteren en testen de planten op groeisnelheid en kwaliteit van bloem en blad. En met succes; want enkele nieuwe soorten hebben zelfs prijzen gewonnen.

Vilosa (Solis Plant)

In 2018 zijn Kwekerij De Veranda en Solis Plant samen verder gegaan onder de naam Vilosa. Twee gedreven specialisten op het gebied van Kalanchoe met hetzelfde doel en een diepgewortelde liefde voor het telen. Naast het grote assortiment Kalanchoe telen ze ook Celosia, een echte eyecatcher door de oogverblindende kleuren en een seizoensproduct dat de gehele zomer tot diep in de herfst bloeit.

We blijven groeien!

Afgelopen woensdag waren wij op de Trade Fair in Naaldwijk en daar hebben we goede gesprekken gehad en zijn we weer nieuwe samenwerkingen aangegaan. Dus binnenkort weer nieuwe planten in onze webshop en uiteraard gaan wij ook weer verder op zoek naar de mooiste producten! Wij verwachten eind juni het assortiment op een volwaardig niveau te hebben.

Inspireer uw klanten!

Bovendien zijn wij druk bezig met het maken van informatie pagina’s bij de producten. Onder de informatieknop in de webshop, vindt u de verhalen achter de plant, verzorgingstips en ideeën waarmee u met passie en overtuiging uw klanten kunt inspireren.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze mailen naar: planten@babstar.nl of bellen naar 071 40 221 85.

Zoals u wellicht al weet kunt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen via onze blog op de website: lees hier alle Blogs
en onze Social Media: Instagram en Facebook.